Hoppa till sidans innehåll

Mean Machines stärker upp organisationen

05 FEB 2017 00:11
Stockholm Mean Machines har gjort klart med Minette Rogner som kvalitetsansvarig och Martin Wallin som sportchef för superserielaget.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2017 00:20

I samband med att Stockholm Mean Machines de senaste åren haft en kraftig tillväxt har det blivit nödvändigt att skapa en funktion som säkerställer att alla delar i klubben arbetar på samma sätt och enligt de riktlinjer som är uppsatta, både av Riksidrottsförbundet och föreningens självt. En funktion som ser på föreningens verksamhet ur ett helikopterperspektiv och säkerställer kvaliteten i allt som görs. Mean Machines styrelse har för att uppfylla dessa målsättningar skapat uppdraget som kvalitetsansvarig och personen som har rekryterats till uppdraget är Minette Rogner, en person med ett decenniums erfarenhet av amerikansk fotboll i Sverige.

Minette inledde sin bana som lagledare för Mean Machines U16- och herrlag år 2007 och var bl.a. lagledare för det juniorlandslag som vann silvermedalj i Nordiska mästerskapen 2008. 2011 valdes hon in som suppleant i Svenska Amerikansk Fotbollförbundets förbundsstyrelse och satt som ledamot och vice ordförande 2012 till 2014 och var ordförande i förbundet från augusti 2014 till och med mars 2016. 2015 och 2016 var hon också sekreterare i det internationella amerikansk fotbollsförbundet.

– Efter att jag avgick som ordförande i SAFF saknade jag möjligheten att utveckla och påverka amerikansk fotboll i Sverige. I samband med att jag var ordförande för Stockholm Mean Machines årsmöte 2017 påbörjades en dialog om hur jag skulle kunna bidra till föreningens organisation och jag erbjöds kort därefter rollen som kvalitetsansvarig i föreningen. Jag kommer under de första månaderna att fokusera på att bekanta mig med organisationen på nytt, läsa in mig på styrande dokumentation och besöka föreningens olika sammankomster. Detta för att ge både mig och föreningen en så bra start på den kommande processen som möjligt. Det är viktigt för mig att skapa mig en tydlig bild av vad föreningen behöver för stöd och se till att förbättringsarbete bedrivs genomgående i föreningen. Nu kör vi!, säger Minette Rogner.

Och för att fortsätta Stockholm Mean Machines superserielags strävan mot att åter nå toppen, har föreningen gjort klart med en sportchef för just superserielaget, i form av Martin Wallin.

Martin Wallin har varit en del av Mean Machines sedan 1997. Först som juniorspelare och därefter som senior genom ett segerfyllt 2000-tal fram till 2010, med sex SM-titlar och landslagserfarenhet i bagaget. 2010 var han ledare för Mean Machines U15-lag samtidigt som han var engagerad i Stockholms distriktslag och coach för den defensiva linjen för ungdomslandslaget. Martin har under några år haft rollen som Stockholm Mean Machines sportscontroller och då främst arbetat med värdegrundsfrågor. Martin är sedan en tid också invald i SAFE:s styrelse (Svensk Amerikansk Fotboll Elit).

– För min del handlar sportchefsrollen om att långsiktigt leda föreningens sportsliga och idrottsliga utveckling med fokus på superserielaget. Initialt kommer jag ta tillvara på frågor om träningsplanering och träningsupplägg samt uppföljning av detsamma i superserielaget. Större delen av vår verksamhet handlar om träning, därför är det viktigt för mig att träningen fungerar så bra som möjligt, säger Martin Wallin.

– Spelarna ska kunna förvänta sig att träningar är välplanerade och uppfyller ett uttalat syfte och mål samt att det är utvecklande. Tränarna, de assisterande och huvudtränare, måste även de utmanas att hitta nycklar till framgång och hur detta förmedlas vidare på bäst sätt. Det är frågor som skall prägla deras arbete framöver, som det måste vara i en elitsatsning, annars kommer vi att stagnera. Mean Machines som förening är i ett spännande, expansivt skede. superserielaget är på stark frammarsch. Jag upplever det som väldigt privilegierat att ha en så ansvarsfull roll i detta, avslutar Martin Wallin.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego