Hoppa till sidans innehåll

Mean Machines på Dukes Tourney 2019 - en sammanfattning

30 JUL 2019 17:20
Här sammanfattar vi Stockholm Mean Machines deltagande på Dukes Tourney 2019, dagar med stekande sol, fin fotboll och härlig gemenskap.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2019 17:20

Det hela började i den stekande Skövde-solen fredagen den 26 juli då ett nykomponerat U17-lag tog sig an ett glödhett Göteborg Marvels och slutade två dygn senare med att våra U11-spelare, i samma 30-gradiga värme, spelade en stenhård match mot ett skickligt Limhamn Griffins.

Däremellan har fantastiska fotbollsmässiga framgångar blandats med vissa skaderelaterade utmaningar, svalkande bad och (nästan alltid) mättande måltider tillsammans med lagkamrater, coacher och lagledare. Våra yngre spelare har också haft möjlighet att instrueras av NFL-meriterade spelare, och introduceras till så kallad Flex Football.

Många bidrog till att göra denna fotbollsfest möjlig för våra ungdomsspelare. Vi vill först och främst tacka våra sponsorer: ert stöd för Stockholm Mean Machines ungdomsverksamhet i allmänhet och Dukes Tourney i synnerhet är ovärderlig. Spelare, coacher och lagledare har visat sin tacksamhet och stolthet genom att hela helgen bära de specialdesignade Dukes 2019-sponsortröjorna: tillsammans har vi färgat Billingehovsplanerna i Skövde ljusblå!

Dukes 2019-sponsortröjorna

Coacher och lagledare har arbetat med förberedelser i månader - utan deras engagemang vore detta omöjligt. Sist men inte minst: tack till alla de fans som troget följt våra lag på plats eller via sociala medier under helgen! Publikmatchen vann vi som vanligt. Lätt.

Stockholm Mean Machines representerades av fyra lag på Dukes 2019: U11, U13, U15 och U17. U11 spelade fem matcher och vann fyra. Bland annat lyckades man genom en fin laginsats för första gången i år besegra Täby Flyers. Förlusten kom mot ett mycket starkt och tekniskt kunnigt Limhamn Griffins.

U11

Limhamn Griffins U13 blev också ett alltför tufft motstånd för SMM U13 i deras första match på fredagen. Vårt U13-lag lyckades dock vända på det hela och avslutade turneringen med två vinster mot MSAFF respektive Wäsby Warriors. För U13:s del avslutades turneringen med en Flex Football-träning och -match under ledning av ovan nämnda NFL-spelare.

U13

Mean Machines U15 lyckades däremot överlista Limhamn Griffins och vinna den mycket jämna och viktiga inledande matchen i turneringen. Vinst mot Carlstad Crusaders följdes sedan av en blytung 0–8-förlust mot North Side United. Turneringen avslutades dock med en solklar 38-14-seger över arrangörsklubben Skövde Dukes.

U15

Vårt U17-lag kom till Dukes Tourney med flera nya spelare i truppen. Göteborg Marvels respektive Team Skåne visade sig bli alltför tuffa motståndare i de inledande matcherna. En jämn match mot Arlanda Jets slutade sedan med en knapp 0-8-förlust, och turneringen avslutades med en hård match mot Carlstad Crusaders som slutade med en 2-poängsförlust. En positiv trend för vårt U17-lag alltså, som bådar gott för framtiden.

U17

Om knappt ett år ses vi i Skövde igen – förberedelserna har redan startat!

Skribent: Anders Björkvall

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego