Hoppa till sidans innehåll

Jonas Nyberg blir coach i JLL

23 MAR 2017 17:55
Stockholm Mean Machines Jonas Nyberg, som coachar klubbens U15-lag, har utsetts till Specialteams koordinator i juniorlandslaget.
  • Skapad: 23 MAR 2017 17:55

Text från SAFF:

Imorgon fredag startar juniorlandslaget sitt första läger för 2017. Platsen för detta är Uppsala och spelare och ledare kommer att ha Celsiusskolan som bas för sin verksamhet under dessa tre dagar. Fotbollsaktiviteterna kommer äga rum på Österängens IP där våra unga talanger skall förbereda sig för EM som spelas i Danmark under 10-16 Juli. Detta är första av tre läger för juniorlandslaget.

En viktig kugge i lagbygget är nytillskottet Jonas Nyberg som får den ansvarsfulla titeln – Specialteams koordinator. Coach Nyberg har en lång karriär och gedigen erfarenhet – han inledde sin amerikanska fotbollsbana 1989 i Norrköping och har under sin aktiva karriär spelat för Norrköping Panthers, Shawnee Heights Thunderbirds (HS), Linköping Dragons och Lund Vikings. Han axlade sin första huvudtränaroll redan 1991 då för för Linköping Dragons och har efter det coachat Göteborg Giants, Lund Vikings. De senaste 6 åren har han coachat juniorfotboll i Stockholm Mean Machines.

Att landa en dedikerad specialteams tränare har varit prioritet under vintern. I Jonas Nyberg får juniorlandslaget nu en viktig länk till Robert Areno som bär samma titel i herrlandslaget. Att kunna använda samma terminologi och merparten av spelsystemet underlättar för tränare och spelare att röra sig mellan lagen. Att Nyberg också har en så bred erfarenhet gör att hans kompetens kan användas i flera delar av laget.

"Jag är tacksam över att Andreas Ehrenreich har gett mig möjligheten att tillföra något till vårt junior landslag. Jag ser fram emot att få jobba med de talangfullaste ungdomarna i Sverige och att göra min del för att ta hem ett EM guld"
Jonas Nyberg om utnämningen till spt coach i JLL

"Bra val. Enormt kul att Jonas har fått uppdraget i JLL. Jonas är en oerhört kompetent och erfaren ledare. Kul för svensk fotboll att fler får chansen att jobba med honom."
Fredrik Pilbäck – huvudtränare i Stockholm Mean Machines

"Att kunna ha en röd tråd i det den taktiska delen har varit en prioritet mellan junior och herrlandslag. Vi har samma anfalls och försvarskoordinatorer. Nu får vi en dedikerad specialteams coach som kommer att ha ett nära samarbete med Areno i HLL. För mig som förbundskapten har detta varit en prioritet sedan jag tillträdde på posten. Jonas Nyberg är den sista pusselbiten för att skapa helheten bland våra koordinatorer, jag är precis så nöjd som man kan vara."
Andreas Ehrenreich – Förbundskapten

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego