Hoppa till sidans innehåll

Amerikansk fotboll som det borde vara

03 DEC 2016 19:42
Stämningsmässigt slår ingen annan amerikansk fotbollsmatch under 2016 den som spelades mellan gymnasieskolorna Hersby Hooligans och Kungsholmen Pugs i Eriksdalshallen den 2 december.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2016 20:39

Fler bilder från matchen går att se på https://www.facebook.com/StockholmMeanMachines/photos/?tab=album&album_id=1420246494672425

Gymnasieskolorna Hersby och Gångsätra på Lidingö har under nästan 30 år mött varandra i en match i amerikansk fotboll, men när skolorna slogs samman upphörde matcherna. Men traditionen väcktes till liv när Kungsholmens gymnasieskola kom in i bilden - och nu är det Hersby och Kungsholmen som möts en gång om året i vad som nu kallas för Stockholm Bowl.

Och att det råder ömsesidig hatkärlek mellan de två skolorna går inte att ta miste på - ingen amerikansk fotbollsmatch i Sverige under 2016 kan mäta sig i ljudnivå, engagemang och rivalitet, med en helt röd långsida och en helt svart på andra sidan. Och halvtidsunderhållningen är det inte heller många idrottsarrangemang i Sverige som rår på, väldigt proffsigt! (Varför inte bjuda in dessa till nästa SM-final?) Så här borde amerikansk fotboll alltid vara (undantaget möjligtvis de barnförbjudna ord som då och då hörs från läktarna, men en får väl ta det onda med det goda).

När det kommer till matcherna så var det först lagens tjejer som möttes, och Hersby vann den matchen med 24-0 utan att dominera totalt men genom att mala på som en röd maskin matchen igenom - de gjorde det mesta lite bättre än Kungsholmen, som främst i försvaret stred emot bra.

Killmatchen blev jämnare och mer dramatisk - i halvtid ledde Hersby med 20-7 och såg lite större och lite starkare ut. På ren vilja kom dock Kungsholmen tillbaka i andra halvlek. Men, tyvärr, för deras del, så varje gång som Kungsholmen såg ut att kunna skrälla kunde Hersby lägga i en växel till och utöka sin ledning - och till slut stod laget från Lidingö som segrare med 45-26.

Tre Mean Machines-spelare fanns med i lagen under eftermiddagen: Alice Lindvall och Teo Falk för Kungsholmen och Matilda Mahlberg i Hersby.

Sammanfattningsvis: 2 x segrar för Hersby och en häftig upplevelse för den som gillar amerikansk fotboll!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego