Hoppa till sidans innehåll

Ulrika Almström tar klivet till sidlinjen

28 MAR 2017 18:48
Ulrika Almström finns kvar i Stockholm Mean Machines, men under säsongen 2017 kommer vi istället för mitt på plan kunna se henne på sidlinjen.
  • Uppdaterad: 08 APR 2017 00:39

Varför flytten till tränare istället för spelare?
Av diverse skäl gick det inte att få ihop en säsong som spelare i år. Jag har en förhoppning om att ha en sista säsong som spelare längre fram, men det blir inte i år. Men jag saknar fotbollen och jag vill bidra med det jag kan, det ska bli otroligt kul att få coacha tjejerna i år. Många nya tjejer har kommit in i laget – vilket är nödvändigt, många av mina gamla vänner och lagkamrater slutade kring samma tidpunkt när jag la av, så det blev en sorts generationsskifte. Men det är skitkul att se den tillväxten som skett till laget och det ska bli spännande att hänga med på den här resan.

Med dina erfarenheter som spelare, vad tar du med dig till rollen som tränarrollen?
Jag tror främst att jag vill betona målsättning och drivkraft. Som spelare hade jag en otrolig drivkraft och målsättning om att alltid arbeta hårt, göra mitt bästa och en ständig vilja att utvecklas. Har man de ingredienserna finns det inte mycket som kan stoppa dig. Som tränare kommer jag fortfarande ha med de ledorden i en dialog med spelarna och de andra coacherna. Tillsammans får vi skapa en målsättning och jobba hårt för att nå den.

Vad tycker du är det viktigaste en spelare måste göra för att bli framgångsrik på plan?
Hur klyschigt det än låter så måste jag nog säga vilja. Viljan att jobba hårt och utvecklas, hjälpa sitt lag att nå målen och viljan att spela. Kan vi uppnå det i hela laget blir vi ett ostoppbart lagt.

Förra året missade vi guldet, vad behöver Mean Machines göra för att nå toppen igen?
Bygga en stabil grund att stå på till att börja med. Med en stor tillväxt av nya spelare krävs det att man ger tjejerna de rätta verktygen för att kunna lira bra fotboll. Lägstanivån måste höjas samtidigt som de nya måste börja utmana de mer rutinerade spelarna. Det kommer bli en häftig utmaning att försöka göra det samtidigt som vi ska tillbaka dit vi hör hemma; på toppen!

Björn Almström, Stockholm Mean Machines huvudtränare, ser fram emot att ha Ulrika Almström i sin tränarstab.

Ulrika är, och har alltid varit, en stor och viktig del av detta lag så det kändes som en självklarhet att hon skulle vara med och coacha laget när hon bestämt sig för att inte spela i år. Hon bidrar med en stor erfarenhet, vet hur man vinner SM-guld och hon kan ge vägledning och kunskap till nya spelare som behöver det. Välkommen till staben Ulrika, avslutar Björn Almström.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego