Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Tidigt toppmöte mot Västerås

19 APR 2018 22:07
Både Stockholm Mean Machines och Västerås Roedeers vann sina premiärmatcher i Superserien Dam, så det är tidig seriefinal som spelas på Zinkensdamms IP nu på lördag med avspark kl. 15. Varmt välkommen och heja Mean Machines!
  • Skapad: 19 APR 2018 22:07

Superserien Dam är uppdelad i två divisioner: Norra och Södra. I den norra gruppen besegrade Stockholm Mean Machines Arlanda Jets med 6-0 i premiären förra helgen, medan Arlanda Jets besegrade Copenhagen Tomahawks med 20-0. Så det är två obesegrade lag som gör upp i en tidig seriefinal på Zinkensdamms IP nu på lördag.

I Stockholms seger mot Arlanda sprang Mean Machines för 106 yards men passade för endast 3. Det räckte till seger, men att få igång passningsspelet behövs. På marken var det Lisa Flerlage som visade vägen bakom en stark offensiv linje med sina 65 yards på 16 rusher, men också Antonia Erhardsson fick flera spel som running back och gjorde det bra.

Stockholms försvar släppte till endast 62 yards på hela matchen mot Arlanda, ett snitt på 1,3 yards per spel. Särskilt starka var man mot gästernas springspel där Mean Machines i princip inte släppte till något på hela matchen, de spel som Jets lyckades med gick via luften. Rookien Johanna Aspenberg och supertalangen Matilda Mahlberg visade vägen i Stockholms försvar medan Hedvig Palocci tog en interception mot sina forna lagkamrater i sin första matchen i Mean Machines-tröjan.

I gästande Västerås segermatch mot Köpenhamn så var det även där försvaret, med Alice Granvik, som visade vägen och nollade sina motståndare. I anfall förlitar sig även Västerås på ett effektivt springspel, men fick förra veckan också fram passningar för 127 yards i matchen.

Två obesegrade lag, två försvar som inte släppte till något poäng i premiären och två anfall som vet hur en nöter ner sina motståndare -  det är laddat för en härlig tillställning på lördag där det ska avgöras vilket lag som kommer att ta kommandet i Superserien Dam Norra. Varmt välkommen till Zinken och heja på dina favoriter, avspark kl. 15!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego