Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Semifinal mot Crusaders på lördag - välkommen till Zinken!

25 JUN 2018 00:26
På lördag är det dags - då avgörs det om Stockholm Mean Machines eller Carlstad Crusaders tar hand om en av platserna i SM-finalen på Stockholms stadion veckan efter. Semifinalen sparkar av på Zinkensdamms IP kl. 15, varmt välkommen!
  • Uppdaterad: 25 JUN 2018 19:41

Grundserien i Superserien Dam 2018 är avslutad och för Stockholm Mean Machines del blir det serieseger i den norra divisionen med totalt 5 segrar och 1 förlust, 174 poäng gjorda framåt och 20 poäng insläppta. Segern i den norra division gör att man ställs mot tvåan i den södra division - Carlstad Crusaders - på hemmaplan i semifinalen nu på lördag.

Stockholm Mean Machines har under säsongen burits fram av ett stark springspel bakom en stark offensiv linje. Med Lisa Flerlage, Antonia Erhardsson och Melina Maloxos har Mean Machines en trio running back med olika egenskaper som det krävs en hel del för att stå emot under en hel match. I passningsspelet har QB Martina Karlsson hittat en favoritmåltavla i TE Anna Jonsson. Mean Machines kan också glädja sig åt att Julia Olsson nu är tillbaka och spelklar på den offensiva linjen till semifinalen.

Försvaret har (som alltid) spelat bra genom hela säsongen och 13 av 20 insläppta poäng under säsongen kom i en och samma match mot Arlanda Jets - totalt "nollade" Mean Machines sin motståndare tre gånger under säsongen. Rookien Johanna Aspenberg och Mathilda Mahlberg, Gabriella Brönnegård samt Amanda Åslund och Hedvig Palocci i det defensiva bakfältet är några av namnen att hålla koll på.

Carlstad Crusaders å sin sida sluta alltså två i sin division bakom svenska mästarinnorna Örebro Black Knights. Laget har lovordats för sin fina anfallsfotboll där bollen gärna och ofta flyttas genom luften - lagets QB Linda Johansson har under säsongen fått fram 111 av 206 passningar för 1856 yards, 23 TD:s och 2 interceptions. Laget var i slutet av säsongen också riktigt nära att rå på giganterna i Örebro på hemmaplan, ytterligare ett tecken på att Crusaders är ett lag på uppgång i Superserien Dam.

Så på lördag har vi erfarenhet, rutin och ett starkt springspel som gör upp med uppstickaren från Värmland med ett starkt passningsspel om en plats i SM-finalen veckan efter. Vilka får chansen att lyfta händerna med luften efter lördagens drabbning? Det får du reda på om du befinner dig på Zinkensdamms IP på lördag, avspark kl. 15. Varmt välkommen!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego