Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Säsongen tog slut mot Carlstad

04 JUL 2018 09:47
Stockholm Mean Machines säsong i Superserien Dam tog slut i semifinalen på Zinkensdamms IP mot Carlstad Crusaders. Gästerna gjorde en touchdown på sitt första spel i matchen och vann till slut med 32-12 (16-0) inför 312 åskådare.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2018 13:28

Stockholm Mean Machines spelade SM-final under fjolåret och hade ambitionen att vara tillbaka i finalen i år. Men så blir det inte. Istället slutade lagets säsong i år en vecka för tidigt, den 30 juni på Zinkensdamms IP. Gästande Carlstad Crusaders slutade två i den södra division, medan Stockholm vann den norra, men i semifinalen var det laget från Värmland som tog kommandet redan från början.

Och det var kombinationen QB Linda Johansson / WR Karin Ullén som låg bakom mycket av gästernas framgångar.  De två stod för Carlstads tre första TD:s i matchen -passningar för 57, 2 respektive 61 yards. Linda Johansson slutade med 25 av 42 passningar för 361 yards och 3 TD:s, medan Ullen hade 10 mottagningar för 160 yards och 3 TD:s även hon.

Stockholms anfall å sin sida hade en jobbig dag och deras första drives slutade med turnover on downs, punt, punt, punt, punt, punt, downs, punt, punt och en interception.  På tredje kvartens sista spel kunde Mean Machines QB Martina Karlsson springa in en 34 yard lång TD och i den fjärde kunde Lisa Flerlage också springa in sexpoängare - men olyckligt för Stockholms del hade Carlstad däremellan, genom Emma Sandsjö,  gjort ytterligare en för gästerna.

32-12 slutade matchen inför 312 åskådare på Zinkensdamms IP. Crusaders seger var det inte mycket att säga om, laget var bättre denna lördagskväll och producerade 436 yards i anfallet mot Stockholms 161. I försvaret hade Carlstad en dominant spelare i Elin Thimfors med sina 9,5 tacklingar, 2,5 tacklingar för en förlust av yards, 1 sack och 1 QB-hurry. I Stockholm hade unga Tilde Vitek flest tacklingar med sina 10, något som lovar gott inför framtiden.

Mean Machines får nu slicka såren och göra allt de kan för att vara tillbaka laget hör hemma, i SM-finalen, till säsongen 2019. Men för i år gratulerar vi Carlstad Crusaders och Örebro Black Knights till finalplatserna.

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego