Hoppa till sidans innehåll
Träningsmatch mot Västerås 2 april 2016

Säsongen tog slut mot Arlanda

05 JUL 2016 00:09
Det blir ingen ny SM-final för Stockholm Mean Machines. Det stod klart efter 6-14-förlusten mot Arlanda Jets i semifinalen.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2016 11:05

Midgårdsvallen skulle bjuda på hård vind och mulet väder med sporadiska regnskurar denna eftermiddagen - inte det mest ideala vädret för två passningsskickliga lag som Arlanda Jets och Stockholm Mean Machines. Semifinal stod på schemat och chans på revansch för Stockholm Mean Machines i kampen om finalplats på Stockholm Stadion.

Det märktes att mycket stod på spel och på matchens och Arlandas första drive misslyckas en bakåtpassning som resulterar i en fumble och att Stockholm över bollen. Däremot kunde Stockholm inte få mycket att hända på deras första drive. Följande defense drive har Stockholms Vera Elm och försvarsgiganten Veronica Nyman en tacklingsfest och stoppar Arlandas alla fyra försök.

Ställningskriget fortsätter och efter en sack av Helle Schunnesson får Stockholm tillbaka bollen. Nu börjar det dock röra på sig då Alice Lindvall får fram en fin screenpass till Antonia Erhardsson. Alexandra Linusson får upp tempot i springspelet och Mean Machines provar en djup pass till Matea Tunjic som tyvärr inte går fram i den hårda blåsten. Matea skulle dock få upprättelse när Mean Machines kör samma passpel, men denna gång för en 30-yards mottagning.

Andra kvarten börjar väldigt nära Arlandas målområde men Mean Machines kan inte trycka in den och Jets får tillbaka bollen. Det förvaltar de väl och en passning går fram till MVP-nominerade Elina Holm Sten - som är nära att ta den hela vägen, men i sista stund knuffas hon ut över sidlinjen av Anna Jonsson. Arlanda skulle sen kunna springa in för en touchdown, av Linn Stridsman. Sabina Rydberg sparkar in extrapoängen till 7-0.

Stockholm har fortsatt svårt på anfallssidan men tur är så håller defense, lett av Veronica Nyman, kvar dem i matchen bland annat genom en interception. Trots det går lagen till halvtidsvila ställningen 7-0 till hemmalaget.

- Åter igen har vi ett fantastiskt defense som håller oss kvar i matchen. Offense går bra men det saknas den där sista lilla biten för poäng, säger huvudtränare Tony Granhom.

Tredje kvarten fortsätter likt de två första. Offense har svårt mot Arlandas försvar och Veronica tacklar spelare till höger och vänster på defense. Mean Machines anfall har något på gång och får lite hjälp av en del bestraffningar på Arlanda. Därefter går passningen fram till Matea Tunjic och ställningen är reducerad till 7-6. Efterföljande extrapoäng missas och Arlanda leder nu alltså semifinalen med en poäng när vi går in i fjärde kvarten.

Arlanda får börja med fint fieldposition då de tacklar Stockholms punter på ett fjärde försök. Nu kommer Arlanda igång med sitt passningsspel och det är Elina som visar varför hon är nominerad till årets WR genom att avsluta driven med en touchdown. Ställning är nu 14-6 till hemmalaget. Underläge för de regerande mästarna och Arlanda stoppar Stocholms offense. De skulle dock snabbt få tillbaka bollen genom en fumble recovery av Vera Elm. Men även denna drive går Stockholm bet.

Resultatet är ett faktum, 14-6 till Arlanda Jets och de slår ut Stockholm Mean Machines i semifinal. Stockholm som varit i final och vunnit samtliga år blir inte mer än trea 2016.

- Vi hade siktet på att försvara guldet så just nu är det tomt. Jag är väldigt stolt över tjejerna med tanke på de förutsättningar vi hade, de spelade med hjärta.

- Vill passa på att tacka alla, spelare, coacher, föreningen och publik för ett otroligt 2016. Mer än halva laget var nya i år så vi kommer för att ta tillbaka guldet 2017, avslutar Tony Granholm.

I finalen får Arlanda Jets möta förra årets silvermedaljörer Örebro Black Knights och matchen spelas på Stockholm Stadion den 9 juli.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego