Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annika Lundkvist

Mean Machines startar om mot Norrköping

20 AUG 2020 19:37
Efter ett år borta från seriespel är Stockholm Mean Machines tillbaka. Premiären i Division 1 Dam Norra mot Norrköping Panthers blir första matchen i karriären för flera spelare, samtidigt som andra inleder sin tionde säsong i Mean Machines-tröjan.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2020 19:37

  • Här ser du matchen live. Sändningen drar igång kl. 9.45 och avspark på ett publiklöst Östermalms IP är kl. 10.00. 

Stockholm Mean Machines hade dominerat damsidan av den svenska amerikanska fotbollen under många år när laget till säsongen 2019 tvingades kasta in handsken och avstå seriespel efter att flera spelare hade lämnat för andra hårdsatsande klubbar.

Nu är laget tillbaka och startar om i Division 1 Dam Norra. Och det är ett till stora delar nytt Mean Machines som kommer till spel, ett lag med flera rutinerade spelare med många års erfarenhet men med ännu fler som gör sin först match någonsin.

En som inte spelar sin första match är veteranen Julia Olsson, som egentligen skulle spelat i USA denna höst men där coronapandemin satte stopp för äventyret.

- Det känns enormt tråkigt att det inte blev något spel i USA i år, det är ändå något många spelare drömmer om, likaså jag. Att sätta sig på planet tillbaka till Sverige var ingen höjdare, men att vara tillbaka i Mean Machines efter en säsong med Kristianstad Predators och en sväng till USA känns ändå bra! Stockholm är min moderklubb och jag hade inte velat spela för något annat lag denna säsong. Det blir fint att dra på sig marinblått på lördag och spela mitt tionde år för Mean Machines.

Att det är Division 1 Norra istället för Superserien tror Julia kommer kännas annorlunda, men säger att fotboll ändå är fotboll.

- I slutändan så är det de lag som tryckt in flest TD:s när slutvisslan ljuder som vinner matchen. Nu blir det med två spelare färre på planen och små ändringar kring reglerna, men annars så ska vi se till att lira så bra fotboll som möjligt!

Att det är många nya spelare i laget skapar sina utmaningar, men är ändå något hon ser som positivt.

- Det är ett generationsskifte som pågår, vi är i samma situation som herrseniorerna befann sig i för några år sedan. Men det är positivt att vi har många nya ansikten i laget och de nya spelarna är intresserade av att lära och utvecklas. Vi mer erfarna spelare kan bidra med rätt inställning under träningar och matcher, fokus och mentalitet. Jag är spelade coach denna säsong, så jag hoppas att jag kan lära ut så mycket teknik, tips och attityd som möjligt.

Två spelare, som i kontrast till Julia Olsson, gör sina första matcher på lördag är Celia Ahlström Söderling och Amy Eklund.

- Det är jättekul att Mean Machines har ett lag igen, jag följde herrseniorerna hela vägen fram till SM-finalen förra året. Jag tror det är bra att vi startar om i Division 1 för att spela ihop laget, för att sen gå upp till Superserien igen. Det är jättekul att vi är så många nya i laget, samtidigt som det så klart är viktigt att vi också har alla superduktiga erfarna spelare. Jag tycker vi är en grupp drivna och duktiga spelare som har goda förutsättningar för att växa och bli bättre tillsammans, äger Celia Ahlström Söderling, som du under livesändningen kan se spela guard i anfallet och defensive end i försvaret.

- Jag är jättetaggad på att starta säsongen! Vi vill ju självklart kunna komma tillbaka till samma framgångar som Mean Machines tidigare har haft, men det är en väg vi ska kämpa oss till. Jag tror det blir en bra omstart med många nya spelare som inte spelat en match tidigare. Det har varit mycket att ta in på kort tid men jag litar på mina lagkamrater och känner mig trygg med de spel coacherna har tagit fram, säger Amy Eklund, fullback i anfallet och linebacker/safety i försvaret.

I premiären väntar Norrköping Panthers, vars damlag spelar sin första sin första seriematch någonsin och därmed är en helt ny bekantskap för Mean Machines.

- Det ska bli spännande också att se vad Norrköping lyckats få ihop inför första matchen och hur vi kan svara på det, säger Julia Olsson. Det viktigaste för oss blir att playbooken sitter som rinnande vatten hos var och en av oss och att vi gör så få misstag som möjligt. Jag tror många kommer att vara nervösa med tanke på att det är första matchen för många men det måste vi släppa eter första spelet.

- I och med att det är den förta matchen för många, och för mig, är det viktigt att vi är ihopspelta, att vi har kul och levererar tillsammans. Jag måste erkänna att jag inte har så bra koll på Norrköping Panthers som lag men från vårt håll kommer vi gå all in, Celia Ahlström Söderling.

Amy Eklund förväntar sig en intensiv match som alla som ser livesändningen från matchen kommer uppskatta.

- Jag tror det är viktig att vi snabbt kommer in i matchen och att alla har 100 % fokus på vad de ska göra. Visst det är många nya, och då är det extra viktigt att vi verkligen är med på vad som händer på planen, att vi är på tårna i alla situationer. Jag tror att det kommer bli en intensiv match där det kommer hända mycket, så det kommer nog bli en rolig match att kolla på!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego