Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Schedin (Lisa) och Oneeyeview.de (Martina)

Martina Karlsson och Lisa Flerlage - två nyckelspelare i anfallet

06 MAR 2017 20:46
Lisa Flerlage gör sin femte säsong i Mean Machines och Martina Karlsson återvänder till Stockholm efter ett år i Tyskland. Tillsammans ska de leda Stockholm Mean Machines anfall under den kommande säsongen.
  • Skapad: 06 MAR 2017 20:46

Martina Karlsson hör till en av de mest erfarna och meriterade spelarna inom den svenska amerikanska fotboll. Hon började spela i Stockholm Mean Machines U16-lag (för killar) redan 2005, började spela med damer 2007 och startade året efter i Sveriges första landskamp någonsin mot Finland. 2012 ledde hon Stockholm Mean Machines till det första SM-guldet i historien för damer och nya SM-guld blev det också 2014 (då hon utsågs till Årets QB) och 2015 (då hon spelade QB i Sverige för Sverige i EM i Spanien).

Till säsongen 2016 gick flyttlasset till Tyskland och laget Berlin Kobras, som det året vann finalen, även kallad  Ladies Bowl. Men till säsongen 2017 är Martina Karlsson tillbaka i Mean Machines-tröjan.

– Vi är väldigt glada att Martina har kommit hem efter sin säsong i Tyskland och hon har redan visat att hon fortfarande är en allsidig QB som är både farlig i spring- och passpelet. Med Martinas erfarenhet och spelförståelse är hon en förebild för andra spelare som verkligen kan lära sig mycket av henne, säger Björn Almström, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.

Lisa Flerlage började sin amerikanska fotbollskarriär i skollaget Hersby Hooligans 2008, spelade för Lidingö Saints - numera nedlagda - damlag 2010 till 2012, för att året därefter ansluta sig till Stockholm Mean Machines. Under sina år i laget hon varit med och vunnit flera SM-guld, liksom spelat i två Finnkamper, ett EM i Spanien och hon deltog också i Världslägret i USA tidigare i år.

– Vi är väldigt glada över att Lisa väljer att fortsätta sin karriär i Stockholm Mean Machines, där hon som running back är en av landets bästa spelare på sin position. Lisa har en otrolig spelförståelse och kan förvandla ett tillsynes dåligt spel till något positivt. Hon har en vilja av stål och vägrar ser sig själv som färdigutvecklad utan hittar alltid motivation och olika sätt att göra sig själv till en bättre spelare. Lisa Flerlaget är också en förebild när det gäller kontakten med nya spelare intresserade av amerikansk fotboll, vilket gör att hon är en bidragande orsaker till att sporten växer, säger Björn Almström.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego