Hoppa till sidans innehåll

Lacker och Åslund visade vägen i premiärseger för Mean Machines

22 AUG 2020 22:19
Emelie Lacker hade 112 yards och 3 TD:s på marken och Amanda Åslund tog två puntreturer hela vägen in i målområdet när Stockholm Mean Machines besegrade Norrköping Panthers med 39–14 (12-6) på Östermalms IP i säsongspremiären i Division 1 Norra Dam.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2020 22:19

Efter en jämn första halvlek på ett soligt Östermalms IP drog Mean Machines ifrån i den andra halvleken mot gästerna från Norrköping. Men matchen började med ett Panthers som visade framfötterna och Stockholm som hade svårt att få upp farten.

Det var dock hemmalaget Mean Machines som kunde ta ledningen med 6–0 i början av den andra kvarten när QB AJ Koefoed hittade fram till veteranen Anna Jonsson från 16 yards. Den första halvlekens andra touchdown gjordes även den av Mean Machines när Amanda Åslund returnerad en punt 30 yards för en touchdown och ledning 12–0.

Innan halvleken var slut kunde Norrköping reducera ledningen till 12–6 genom Ida Af Larsson, vilket också var resultatet i halvtid.

I den andra halvleken hade Stockholms premiärnerver lagt sig samtidigt som Stockholms tyngd började visa sig. Norrköping gick förvisso upp i ledning med 14–12 genom Moa Lindberg, men sedan sprang Stockholm i allmänhet och RB Emelie Lacker i synnerhet, iväg med matchen. Emelie stod för 3 TD-rusher i den andra halvleken - från 26, 37 resp. 24 yards.

Amanda Åslund sprang in ytterligare en puntretur för en touchdown medan Elise Lefvedahl ledde försvaret med 9,5 tacklingar och Sofie Bälter stod för 2 sacks.

39–14 slutade premiären i Division 1 Dam Norra och de exakt 50 personerna i publiken - på grund av coronarestriktioner – kunde glädja såg åt en match som efter en seg start blev riktigt spännande ett tag men som slutade med en klar hemmatriumf.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego