Hoppa till sidans innehåll

Från rookie till MVP

19 APR 2018 23:11
Att utses till matchens bästa spelare i sin första amerikanska fotbollsmatch och vara med och hålla motståndarlaget till noll poäng. Johanna Aspenbergs karriär i Mean Machines-tröjan fick bästa tänkbara början.
  • Skapad: 19 APR 2018 23:11

Med 6 solotacklingar, 2 assists och 3,5 tacklingar för en förlust av yards var Johanna Aspenbergs spel på den defensiva linjen en viktig anledning till att Stockholm Mean Machines förra lördagen höll gästande Arlanda Jets till -25 yards rushing och 0 poäng. För sin insats utsågs hon till matchens bästa spelare - inte dåligt för en som spelat amerikansk fotboll på riktigt i ungefär en månad.

 I höstas var jag på gymmet och träffade i omklädningsrummet på Alexandra Törnstrand, som frågade om jag inte ville testa amerikansk fotboll. Vi höll kontakt och ett par veckor senare gjorde jag min första fysträning med laget. Men jag hängde på riktigt först senare, för ungefär fyra veckor sedan, när vi började köra med skydd, det var något som passade mig. Och redan efter min andra träningen frågade Björn [huvudtränare Björn Almström] om jag ville börja spela med laget. På den vägen är det.

Vad har du för idrottslig bakgrund sedan tidigare?

 Jag har testat på många sporter - ishockey, innebandy, handboll, fotboll... Det är i fotbollen jag satsade mest, spelade i Värtans IK, var med och vann Gothia cup två år i rad, spelade  SM i Futsal och har spelat i både AIK och Djurgården. Jag lade av med fotbollen för 1,5 år sedan för att istället börja träna på gym, där jag kört mycket styrkelyft och tyngdlyftning.

Vad är det roligaste med amerikanske fotboll?

 Det roligaste är att få tacklas och gemenskapen, speciellt vid match. Det var riktigt kul och en helt ny upplevelse där adrenalinet var på 100 % matchen ut tack vara alla runtomkring. Det var en häftig känsla!

 Målsättningen just nu är att lära mig så mycket som möjligt, det är fortfarande väldigt nytt för mig med olika begrepp och sätt att spela, men jag försöker ta in så mycket som möjligt vid varje träningstillfälle. Sen skulle det ju självklart vara riktigt häftigt att få vinna ett SM-guld!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego