Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annika Lundkvist

Försvaret visade vägen i premiärseger

23 APR 2017 21:59
Carlstad Crusaders tog ledningen i matchen, men därefter gjorde Stockholm Mean Machines 42 raka poäng och vann till slut hemma på Zinkendamms IP med klara 42-6 (12-6).
  • Uppdaterad: 23 APR 2017 22:20

16 sekunder in i Stockholm Mean Machines säsongpremiär i Division 1 Dam 2017 så var gästande Carlstad Crusaders i ledningen med 6-0 efter att Linda Johansson - matchens MVP i Carlstad - hittat fram till Anna Hedström med en 65-yard passning.

Hur ska det här gå frågade sig många på läktaren då Stockholms försvar kändes riktigt nyvaket i inledningen. Men de vaknade snabbt till och efter dessa 65 yards på ett spel så släppte försvaret endast till 73 yards under resten av matchen.

Mean Machines anfall hade en trög första halvlek och i paus gick de in i omklädningsrummet med -3 yards rushing och -3 yards i passningar. Men i den andra halvleken kom de igång, främst bakom ett tungt springspel av Lisa Flerlage (10 rusher för 59 yards, 1 TD) och Alexandra Linusson (9 rusher för 61 yards, 2 TD) och en offensive linje som öppnade stora hål för Mean Machiens runningbacks att springa igenom. Comeback:ande Martina Karlsson fick när det behövdes fram viktiga passningar - hon slutade matchen på 4 av 8 passningar för 36 yards med 1 TD och 1 INT.

Efter den sömniga matchinledning tog sig Mean Machines in i matchen och malde i andra helvlek ner ett Carlstad-lag som tröttnade efter den pigga inledningen. Förutom passningar till ovan nämnde Linda Johansson hade de svårt att hitta ett stabil anfallsspel mot Stockholms duktiga försvar där Natalie Lindberg, tillbaka i spel efter ett års frånvaro på grund av skada utmärkte sig.

– Det känns otroligt kul att vara tillbaka på planen, jag har saknat fotbollen under året jag var borta på grund av fotskadan. Det kändes ringrostigt i början av matchen och det var tufft psykiskt. Men i slutet av första halvlek när jag fick hoppa ut och spela end och fick in ett par smällar - då kändes det som förr och jag kunde njuta av att lira fotboll igen, säger Natalie Lindberg.

Tillsammans med Matilda Mahlberg och Julia Olsson skapade Natalie stor oreda i Carlstads försvar. Utmärkte sig gjorde också Amanda Åslund som utsågs till matchens lirare i Stockholm efter sina 7,5 tacklingar, 2 interceptions och 2 nerslagna passningar.

När röken lagt sig på Zinken hade Stockholm Mean Machines vunnit med klara 42-6 och resultatet avspeglade matchbilden tämligen väl - Mean Machines vara det klart bättre laget, med både bättre djup och spets.

– Vi hade det tufft i början av matchen och det tog en halvlek för oss att "känna" på Crusaders och de bjöd på bra motstånd. Det krävdes en halvlek innan vi tog oss i kragen,  la in en extra växel och stängde sedan helt ner på defense. Nu har vi lärt oss vad som funkar bra och mindre bra och kan träna därefter under veckan, sa Natalie Lindberg.

Det ska bli spännande att se vad detta lag kan prestera under säsongen, som närmast fortsätter med en hemmamatch mot Jönköping Spartans lördagen den 29 mars med avspark kl. 11.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego