Hoppa till sidans innehåll

Förlust nummer två, nu mot Arlanda

08 JUN 2016 22:56
Stockholm noterade i helgen sin andra förlust för säsongen. Gästande Arlanda Jets kunde vinna med 7-0 i en match där båda lagens försvar dominerande tillställningen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 22:59

Det var strålande sol över Zinkensdamms IP förmiddagen den  4 juli och inför drabbningen mellan Arlanda Jets och Stockholm Mean Machines. Stockholm skulle få spela på hemmaplan efter tre matcher på vift, där senaste var en övertygande seger mot Göteborg.

Stockholm kom ut och sprang med bollen i matchinledningen med Alexandra Linusson och Lisa Flerlage i spetsen. Detta varvades med fina passpel från Alice Lindvall till bland annat Anna Jonsson och Matea Tunjic. Men tyvärr skulle inte den första driven avslutas med poäng utan Arlanda fick ta över bollen. Dock förvaltade inte heller Jets sin första chans utan gav direkt tillbaka bollen genom en fumble.

Lördagens match visade sig bli en uppvisning av försvarsspel. Mean Machines anfall producerade både genom luften och på marken, men skulle flera gånger avsluta drives utan poäng. Arlanda hade svårt att producera någonting i över huvud taget och statistiken visade sig på minus yards och 0-0 på resultattavlan i halvtid.

Vi vet att Arlanda har ett farligt passningsspel men vårt defense spelade disciplinerat och höll dem borta från vårt målområde. Offense tuggade på men vi fick inte utdelning på poängtavlan, säger Mean Machines huvudtränare Tony Granholm.

Tredje kvarten fortsätter likt de två första. Det är ett ställningskrig med stundtals vacker fotboll men inget av lagen som lyckas banka sig in i målprotokollet. I Stockholms försvar är det Veronica Nyman, Gabriella Brönnegård och Mathilda Mahlberg som ställer till det för Arlandas Anfall. Stockholm fick, efter flertalet bestraffningar på en av Arlandas sparkar i matchen, riktigt bra field position långt in på Arlandas planhalva. Men trots fina springspel sätter Arlanda stopp för Stockholm på gästernas 2-yardslinje.  

- Ställningskriget satte verkligen sprätt på både coach och spelarnerver. Det var en spännande match och tror även publiken tyckte detsamma, säger Tony Granholm.

Allt eftersom matchen fortsatte började Arlanda sakta men säkert få igång sitt fruktade passpel. Det skulle till och med räcka så långt som matchens första touchdown. Denna skulle följas av ett extrapoäng ställningen var nu 0-7 i Arlandas favör.

Nu var pressen på Stockholm men de skulle än en gång falla kort på nästkommande drive. Dock får de en ny gnista då Anna Jonsson, denna gång som försvarare, tar en interception från Arlanda. Chansen att jämna ut poängen fanns inom räckhåll! Men Stockholm tog inte denna chans och hemmalaget fick inse att sin andra förlust för säsongen, och den första någonsin på hemmaplan, var ett faktum. 7-0 till Arlanda slutade tillställningen.

- Det är väldigt frustrerande att inte få utdelning när både offense och defense presterar så bra som de gör. Vi laddar om för match mot Carlstad och sen ser det ut som vi har revanschläge mot Arlanda i en semi, avslutar Tony Granholm.

Även nästa match för Stockholms del spelas på hemmaplan, det är också den sista matchen under grundserien för Mean Machines. Platsen är Zinkensdamm IP och Carlstad Crusaders står för motståndet den 12 juni kl. 15.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego