Hoppa till sidans innehåll

Björn Almström ska leda damlaget mot nya guld

21 DEC 2016 21:41
Björn Almström tar över efter Tony Granholm som huvudtränare för Stockholm Mean Machines framgångsrika damlag.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2016 21:46

Björn Almström har spelat i Stockholm Mean Machines i åtta år, och började sin coachkarriär med U19-laget år 2012. I år gör han sin tredje säsong som tränare i damlaget och den första som huvudtränare, ett uppdrag han tar över från Tony Granholm.

– Jag har varit tillfällig huvudtränare några månader nu och tackade ja till en fortsättning, helt enkelt för att det är fruktansvärt roligt! Att spelarna är härliga och duktiga fotbollsspelare gjorde valet än enklare.

Fjolåret var det första året som ett annat lag än Stockholm Mean Machines vann SM-guld för damer då Örebro Black Knights besegrade Arlanda Jets i finalen på Stockholm stadion. Målet för Mean Machines inför 2017 är att åter vara tillbaka på toppen

– Det är på ett sätt roligare att jaga än att bli jagad, och det börjar med oss coacher. Vi måste se till att varje träning räknas och att vi utvecklar spelarna mot de mål vi som lag har satt. Sedan är det spelarna som vinner matcherna, och det kommer krävas enorm vilja och beslutsamhet hos dem om vi ska ta tillbaka guldet, säger Björn Almström.

Laget har under offseason drillats av fysansvariga Kijafa Crumble och har den senaste månanden påbörjat lagträningarna för att börja fokusera på fotbollen.

– Rekryteringen av nya spelare har varit över förväntan. Både via vår "rookie-grupp" ledd av Lisa Flerlage, men även via vår satsning på gymnasieskolorna Kungsholmen och Hersby, där vi hade både coacher och spelare i båda lagen när de möttes tidigare i vinter.

Också coachstaben kring damlaget börjar ta form. Klart än så länge är att Jon Duvnjak kommer vara RB-coach, Jonas Söderberg OL-coach, Max Lindvall Yutthana DB-coach och Veronica Nyman LB-coach. Fler namn kommer att presenteras längre fram.

– Mitt, och mina coachers, mål kommer alltid vara att vid varje träning, möte och match ska spelarna utvecklas, både som lag men särskilt som enskilda spelare och individer, avslutar Björn Almström, Mean Machines nya huvudtränare.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego