Hoppa till sidans innehåll
Träningsmatch mot Västerås 2 april 2016

Seger mot Göteborg

30 MAJ 2016 23:47
Göteborg visade sig på sin bästa sida denna söndag och matchen mellan Stockholm Mean Machines och Göteborg Marvels skulle också bjuda på fantastisk fotboll.
  • Skapad: 30 MAJ 2016 23:47

Stockholm Mean Machines, som kom ner med en något mindre trupp än vanligt, hade en annorlunda approach denna match - det skulle vara mer fokus på passningsspelet och det var QB Alice Lindvall som stod som dirigent. Det var däremot det välmeriterade springspelet som skulle ge utdelning först genom en TD av Alexandra Linusson, som följdes av en tvåpoängspass till Anna Jonsson.

- Vi ville fortsätta den fina avslutningen vi hade mot Västerås genom luften. Jag är verkligen supernöjd med utvecklingen av passpelet, säger Mean Machines huvudtränare Tony Granholm.

Stockholms försvar spelade bra och Göteborg kom inte långt. De hade dock några farliga passpel som visade att de var här för att spela boll. Stockholm ökar på sin ledning med ännu ett tungt springspel, denna gång var det Jenika Hedman som stod för poängen. Den efterföljande poängen passades in till nykomlingen Malin Knoll som hamnade i målprotokollet för första gången.

Bollen byter sen ägare några gånger, bl.a. genom en interception av Stockholms Anna Jonsson och en fumble recovery av Mean Machines Gabriella Brönnegård, som idag tagit plats på den defensiva linjen. I efterföljande anfall springer Lisa Flerlage in en TD och ställningen 22-0 avslutar halvleken.

- Vårt defense tuggar på och offense samlar poäng. Det var en seg start men det kom igång allteftersom, säger Tony Granholm.

Stockholm kommer ut i tredje kvarten passandes och duon Alice Lindvall till Anna Jonsson tar flertalet yards genom luften. Dock räcker det inte hela vägen, men med Göteborg i anfall presenterar sig nykomlingen Helena Lindeen sig med en tackling i bakfältet som tvingar Marvels att sparka, en punt som blockeras och gre Stockholm bra field position. Tidigare nämnd duo Lindvall-Jonsson skulle stå för ytterligare en TD och ställningen blir 28-0.

Göteborg hade verkligen inte gett upp och visade stundtals fin fotboll. Ett passpel skulle läcka igenom Stockholms försvar och göteborskorna slipar till siffrorna 28-6. Mean Machines anfall vill dock inte vara sämre och denna gång är det Therese Dahlberg, ytterligare en ny spelare för i år, som skulle stå för en vacker mottagning för ca 25 yards.  Det är dock Lisa Flerlage som springer in sin andra TD för matchen och gör resultatet till 36-6.

Matchen började dra sig mot sitt slut men Stockholms försvar är inte helt klara. Den defensiva linjen vill hamna i poängprotokollet och det är försvarsduon Helle Schunnesson och Matilda Mahlberg som forcerar en sack och fumble (Schunnesson) och som sedan springer in bollen för en TD från 50 yards ut (Mahlberg). Slutresultatet skrivs till 42-6.

- Jag är riktigt nöjd med matchen. Offense producerade både på marken och i luften och försvaret spelade stabilt som vanligt. Det känns verkligen som mycket börjar komma på plats nu, avslutar Tony Granholm.

Nästa match spelas på hemmaplan, Zinkensdamm IP. För motståndet står Arlanda Jets, datumet är 4 juni och matchen sparkar av kl. 11.00. Välkommen!

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego