Hoppa till sidans innehåll
Damsenior mot Jönköping Spartans 1 maj 2016

Premiärseger mot nykomlingen Jönköping

02 MAJ 2016 10:55
Stockholm Mean Machines damers premiär för säsongen 2016 är avklarad - och den första segern för säsongen är säkrad, även om det började skakigt. Men till slut besegrades gästande Jönköping Spartans med 36-0 efter 16-0 i halvlek.
  • Skapad: 02 MAJ 2016 10:55

Stockholm Mena Machines kom till spel med ett anfall som sakande flera ordinarie starters, som Julia Olsson, Matea Tunjic och Ebba Hällasjö.

- Det märktes tydligt att det var en del ringrost samt nervösa spelare som ställde upp på plan. Några mentala misstag ställde till det lite i början och vi lämnade över bollen ett antal gånger, säger huvudtränare Tony Granholm.

Bollen bytte ägare ett par gånger och inget av laget fick till något flyt i spelet. Jönköping kom upp med 25 ombytta spelare och var redo att spela fotboll med ett anfall som bestod av ett Wing-T-baserat anfallsspel som skapade utmaningar för Stockholms försvar.

- Vårt försvar storspelade och Jönköping kom inte långt med sitt anfall, det mesta stannade redan vid den defensiva linje där vi hade två rookies - Mathilda Mahlberg och Helle Schunnesson - som båda gjorde stora avtryck i matchen.

Efter ett tag kom också anfallsspelet igång där Anna Jonssons fina reverse-spel avslöstes av bra springspel av Lisa Flerlage och Alexandra Linusson. Detta resulterade till slut i poäng och Mean Machines kunde gå till halvtidsvilan i ledning med 16-0

I andra halvlek kom Mean Machines ut med en helt annan energi och driv. Anfallet rullade på med ett antal fina och hårda springspel på utsidan och Antonia Erhardsson får fram en snygg passning till Anna Jonsson som resulterar i touchdown - Antonias första TD-passning i karriären.

Mathilda Mahlberg ställer till det ordentligt för Jönköping och stoppar flera springspel bakom line of scrimmage. Samma Mathilda skulle senare bli utnämnd till MVP i sin första match. Poängen rann iväg mot slutet till 36-0, bl.a. tack vare ännu en TD-passning till Janna Jonsson, denna gången från Alice Lindvall, som också hon gjorde sin första match i karriären.

- Jag över lag mycket nöjd med lagets insats. Det finns alltid en del att jobba på men defense glänste och offense tuggade på. Riktigt kul att se både veteraner och rookies producera så pass bra redan i första matchen.

Jönköping kom inte långt i matchen men hade stundtals några fina spel och det finns verkligen mycket att bygga vidare på. Nästa på tur för Mean Machines är Örebro Black Knights i Örebro den 15 maj.

- Vi laddar om och förbereder oss för en hård drabbning mot fjolårets tvåa. Örebro har en stor trupp, verkar ha haft en bra preseason av vad man sett på sociala medier och är säkert revanschsugna efter förlusten i senaste SM-finalen. Det kommer bli tufft men vi är redo, avslutar Tony Granholm.

Statistiken från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego