Hoppa till sidans innehåll

Klar seger mot Västerås

25 MAJ 2016 11:37
Match tre avklarad och denna slutade med vinst 26-0 till Stockholms fördel. En match där Stockholm visade upp stundtals vacker fotboll.
  • Skapad: 25 MAJ 2016 11:37

Matchen började med ett Västerås som har ett anfall med mycket springspel som vill förvirra det för försvaret. Detta var dock inte tillräckligt vilseledande för Stockholms defense, lett av Veronica Nyman som satte stopp. Mean Machines började med ett tungt springspel där Alexandra Linusson skulle leda vägen och sedan få avsluta med en touchdown.

Västerås hade inte mycket att komma med på anfallssidan i början av matchen men när Stockholm fick tillbaka bollen gick det inte lika smort då Västerås fick igång ett bra försvar.

- Vi hade en hel del förändringar i spelet som bidrog till en del småmissar, det tar lite tid innan alla justeringar får verkan, säger Mean Machines huvudtränare Tony Granholm.

Stockholm gick till halvtidsvilan med en ledning på 12-0 denna soliga söndag. I andra halvlek kom de ut och man såg att de hade lagt in en högre växel. Stockholms QB Antonia Erhardsson lyckades bryta sig loss, efter vackra blockeringar av WR Matea Tunjic och Anna Jonsson, på en riktigt lång QB-boot för en touchdown.

- VI var inte riktigt nöjda med prestationen på anfallet under första halvlek. Det var många mentala misstag som gjorde att vi inte fick upp flytet. Andra halvlek fick en mycket bättre start

Västerås anfall började tugga på och tog några first down närmare Stockholms mållinje. Men Mean Machines Gabriella Brönnegård klev upp och satte stopp för Roedeers med flera fina tacklingar. Efter ytterligare en touchdown och ställningen 26-0 satte Stockholm in QB-backup Alice Lindvall som storspelade bakom centern. Med flera fina passningar till bland annat Lisa Flerlage, Matea Tunjic och även Anna Karlsson (som dessutom hade sin första match sen ett mindre uppehåll).

- Det var skönt att få in lite flyt i spelet. Defense spelade på bra som vanligt men också att offense tuggade på och vi fick ett riktigt vass passpel. Det var en hel del pusselbitar som började falla på plats, avslutar Tony Granholm.

Nästa möte har Stockholm än en gång borta. Det är en liten längre resa söderut närmare bestämt Göteborg Marvels den 29 maj på Backavallen kl. 11.

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego