Hoppa till sidans innehåll

Jimmy Lundqvist Kuusinen ska styra anfallet

02 APR 2018 13:58
Inför premiären i Superserien den 15 april kommer vi att presentera årets tränarstab - och som offensiv koordinator hittar vi Mean Machines-profilen Jimmy Lundqvist Kuusinen.
  • Skapad: 02 APR 2018 13:58

Jimmy Lundqvist Kuusinen gör sitt tionde år som aktiv inom den amerikanska fotbollen, och under dessa år har han samlat på sig sex SM-guld och flera landskampanjer på CV:t, både som spelare och som coach.

– Men det är inte gulden jag först tänker på när jag ser tillbaka, det är alla spelare och ledare som jag haft äran att jobba tillsammans med som ligger närmast hjärtat.

Vad gjorde att du tackade ja till detta tränaruppdrag?
– Förra året kände jag att jag behövde en timeout från fotbollen, men det räckte bra med ett år, längre kunde jag inte hålla mig borta. Och så kände jag att det var dags att anta utmaningen att ta hem guldet till Stockholm igen.

Vad vill du ska karaktärisera Stockholm Mean Machines anfallsfotboll?
– Hård, smart och attraktiv fotboll. Det ska göra ont att möta oss, vi ska inte ge någonting gratis och det ska vara underhållande att se oss spela som åskådare. Men som motståndare kommer man att få svettas.

Hur går dina tankar inför den kommande säsongen?
– Uppdelningen av säsongen är intressant  men jag gillar annars att möta alla lag under seriespelet för att få möjlighet att göra justeringar inför ett möte i slutspelet. Så det kommer nog krävas mer scouting än tidigare år för att identifiera svagheter hos motståndarna.
– Annars känns truppen bredare än på länge. Jag gillar de spelarna som kommit in under mitt år borta från fotbollen. Men för att nå hela vägen så kommer det att krävas ett enormt engagemang från både spelare och ledare och en vilja att utvecklas både som grupp och individ.

Mean Machines var tillbaka i SM-final förra året där det blev förlust mot Örebro. Vad krävs för att laget ska ta ytterligare ett steg nästa säsong?
– Uppoffring helt klart, som spelare och ledare krävs det att man inte tar några genvägar eller förväntar sig att någon annan ska göra jobbet åt en. Alla måste dra sitt strå till stacken för att ge oss bästa möjliga förutsättningar för att stå där med trofén i handen när säsongen är slut. 
– Sen måste vi säkerställa att vi utvecklas under varje träning och varje match så att vi hela tiden blir bättre på det vi gör. Gör vi detta kommer vi att nå långt, och så länge man ger allt kommer du inte att ångra något, oavsett hur säsongen går.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego