Hoppa till sidans innehåll

Första förlusten

17 MAJ 2016 10:49
Stockholm Mean Machines damer förlorande i helgen sin första match – någonsin. Bortamötet mot Örebro Black Knights slutade med en seger för Örebro med 28-0.
  • Skapad: 17 MAJ 2016 10:49

Säsongens andra match för Stockholms Mean Machines spelades mot fjolårets SM-tvåa Örebro Black Knights. Båda lagen var innan mötet obesegrade efter varsin vinst mot Jönköping. Matchdagen på Rosta Gärde i Örebro bjöd på molnigt och regnigt väder och Stockholm kom ner med en något decimerad trupp efter två veckors uppehåll medan Örebro dressade mer eller mindre fullt manskap

– Vi hade en del småproblem med personal inför matchen, tyvärr var några borta pga. skador och andra omständigheter, säger huvudtränare Tony Granholm.

Matchen började skakigt för Stockholms del och Örebro tog en ledning med 14-0 genom tunga springspel på några drives. Under andra kvarten så steppade Stockholms försvar upp men hemmalaget gick till ledning med 20-0 i halvtid.

– Örebro kom hungriga till matchen och visade att de ville springa med bollen. Försvarsmässigt var de tuffa men både vårt anfall och försvar hade mer kontroll inför andra halvlek.

Tredje kvarten turades båda lagen om bollen. Båda lagen visade bra springspel och på Stockholms sida blandades det med flera lyckade passningsspel till bland annat Anna Jonsson, Matea Tunjic och Alexandra Linusson.

Den något decimerade truppen skulle tyvärr få en ganska betydande roll i matchen då flertalet spelare fick spela på båda sidor bollen. Att Stockholm sen skulle få en av sina bästa spelare utvisad gjorde inte saken bättre.

– Tjejerna kämpade på riktigt bra och krigade. Det är kul att se hjärtat de visade på planen men det blir tufft att aldrig få kliva av plan och vila, speciellt mot ett Örebro som spelar ett väldigt tufft spel.

Matchresultatet drog iväg till 28-0 efter ett insläppt springspel sent i fjärde kvarten. Stockholm har nu sin första förlust registrerad medan Örebro fortsätter vara obesegrade.

– Ingen spelar för att förlora och det är klart att det är surt. Men som tjejerna spelade där inne är jag inte orolig för ett eventuellt returmöte, snarare bara mer taggad, avslutar Tony Granholm.

Nästa match för Stockholm är fortfarande ”on the road” då de möter Västerås Roedeers på Arosvallen den 22 maj kl. 15.30.

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego