Hoppa till sidans innehåll
Damstaben tar form – Försvaret

Damstaben tar form – Försvaret

26 FEB 2016 22:33
Stockholm Mean Machines regerande svenska mästarinnor gör sig redo för en ny säsong. Här presenterar vi tränarstaben för den defensiva sidan av bollen.
  • Skapad: 26 FEB 2016 22:33

På förvarets sida av bollen är det både nytt och gammalt blod. Som defensiv koordinator hittar vi Björn Almström, ett bekant ansikte inom Stockholm Mean Machines.

Björn kliver upp från uppdraget som positionstränare för de defensiva backarna till defensiv koordinator, men kommer också att behålla positionstränaruppdraget. Han förespråkar ett snabbt och explosivt försvarsspel och har Division 1:s bästa försvar till förfogande – förra året släppte laget endast in 7 poäng per match i seriespelet.

– Precis som på anfallande sidan får vi behålla en grundsten i Mean Machines. Stockholm har det bästa försvaret i serien och Björn är en stor bidragande faktor till det. Att han ville ta steget upp som DC tror jag kommer ge försvaret ytterligare en växel, säger huvudstränare Tony Granholm.

Debut som tränare gör Jonas Söderberg. Han må vara ny i tränarrollen men han har nära 10 års erfarenhet av den defensiva linjen, vilket också kommer vara den positionen han kommer coacha.

– Jag har haft turen att få spela med Jonas, och oturen då han spelade för Arlanda, och jag vet att han har en otrolig kunskap om DL. Han får riktigt bra spelare att jobba med och med Jonas kunskap kommer vi få en riktigt farligt försvarslinje, säger Tony Granholm.

Som tränare för lagets linebackers hittar vi Jakob Gorecki, en kille med många strängar på sin lyra trots "bara" 4 år som spelare. Han har spelat DL, LB, FB och TE och under tiden vunnit utmärkelsen MVP för Stockholm Mean Machines försvar – och blivit nominerad till årets kicker i Superserien!

– Jake har en otrolig energi och spelmotor, något jag tror att han kan överföra till laget. Att han dessutom har förståelse för många delar av spelet gör att han kan ge några fler dimensioner till våra otroligt duktiga linebackers, säger Tony Granholm.

Förutom alla positionscoacher har Cornelia Hammarstedt tagit ansvaret som lagledare. Cornelia fanns med i laget även 2015 men på grund av skada får vi se henne på sidlinjen istället för planen denna säsong

– Staben är fullsatt och planeringen är så gott som klar. Det märks på träningen redan nu att tjejerna är taggade för säsong. Vi har en fantastisk grupp spelare och coacher som är redo för vad som komma skall. Det ska bli kul att få återuppleva rivaliteten med de gamla lagen men också få se vad nykomlingarna har att ge. Jag delar nog allas åsikt när jag säger att vi verkligen ser fram emot vad 2016 har att ge, avslutar Tony Granholm.

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego