Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Nilsson

0–6, 0–6 blev 6–0

23 AUG 2021 09:27
Säsongen 2020 förlorade Mean Machines mot Västerås Roedeers med 0–6 och 0–6. När lagen möttes för första gången säsongen 2021 var det istället Stockholm Mean Machines som besegrade Västerås med 6–0 i den andra omgången av Division 1 Dam Norra.
  • Skapad: 23 AUG 2021 09:27

I den andra omgången av Division 1 Dam Norra tog Stockholm Mean Machines emot Västerås Roedeers på Zinkensdamms IP. För Stockholm innebar den andra omgången årets andra match, efter premiärsegern med 28–0 mot Norrköping Panthers, medan det för Västerås var säsongspremiär i seriespelet.

Och likt matcherna lagen emellan under fjolårssäsongen, som både slutade med 6–0-segrar för Västerås, så blev även denna match poängsnål med två försvar som dominerade tillställning. Den första kvarten slutar också utan poäng, 0–0.

Andra kvarten börjar med en interception av Stockholms Amy Bergström, hennes tredje på två matcher. Och det ser ut som att matchens första poäng kan komma när Emelie Lacker Svatos springer in en touchdown, men den tas tillbaka efter en fasthållning på Stockholm. När Mean Machines något senare istället försöker med ett field goal så blockeras detta av gästerna Västerås, och ställningen 0–0 står sig till halvtid.

Även i den tredje kvarten misslyckas Stockholm med ett field goal, denna gång går sparken från 37 yards för kort och till vänster. Och det är Stockholm som fortsätter hålla i taktpinnen och ligga närmast poäng. Man försöker med en fake punt för att hålla en drive vid liv, samma spel som i förra matchen mot Norrköping. Den gången gick spelet för en touchdown, denna gång slutade den med att springspelet är för kort och bollen går över till Västerås. Men en finfin sack av Sofie Bälter sätter stopp för Västerås möjlighet.

Ställningen är fortsatt 0–0 när matchen går in i den avslutande kvarten, och vid det här laget har Mean Machines spelat 11 raka kvartar mot Västerås utan att göra en enda poäng. Men när Martina Karlsson ersätter skadade Nathalie Svanlund Nyberg på QB-positionen så är det äntligen dags. Emelie Lacker Svatos springer ner bollen till Västerås 1-yardslinje och därifrån, efter 11 poänglösa kvartar, sträcker Martina Karlsson bollen över mållinjen och ger Stockholm ledningen med 6–0.

Västerås tar ner bollen till Stockholms 35 yardslinje med 6 minuter och 40 sekunder kvar av matchen och ser ut att kunna matchen spännande igen. Men passningen på ett fjärde försök går i backen. Och några mer poäng blir det inte i matchen! Stockholm besegrar Västerås Roedeers med 6–0 på Zinkensdamms IP och är därmed obesegrade i Division 1 Dam Norra efter två spelade matcher.

Plus i kanten för Anna-Julie Koefoed, Elise Lefvedahl och Julia Olsson i Stockholm, medan Elenor Hallin stod för det mesta av de bästa hos gästerna.

Nästa match för Mean Machines spelas den 4 september på bortaplan not Norrköping Panthers.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego