Hoppa till sidans innehåll

Mean Machines imponerade på Zinken

2017-09-04 18:27
Lördagen den 2 september spelades två matcher på Zinkensdamms IP - bland dem en härlig seger för Mean Machines U19-lag mot Uppsala 86ers.
  • Uppdaterad: 2017-10-09 18:31

Först ut denna soliga lördag på Zinkensdamms plastgräs var Mean Machines U13-lag som tog emot gästande Wäsby Warriors. Med musik ur högtalarna och en kunnig kommentarer skapades fina förutsättningar för en härlig fotbollsförmiddag. Matchen inleddes med att båda lagens startade spelare presenterades för publiken. Första halvlek blev poänglös där Stockholm Mean Machines visade upp både bra passnings- och springspel. I den andra halvleken lyckades Wäsbys duktiga running back två gånger om smita förbi Mean Machines försvar och sätta poäng på tavlan för gästerna. En tight och välspelad match till publikens stora glädje.

Efter en paus, där åskådare och yngre spelare passade på att fylla på energireserverna hos Bosse i kiosken, var det dags för de äldre spelarna i U19. Stockholm Mean Machines har inte varit i slutspel i U19-fotbollen på många år, men detta års upplaga har något speciellt på gång. En duktig offensiv linje bestående av flera sistaårsspelare, snabbhet på sidorna och bra rutin - hela fem stycken Machines-spelare var med och vann EM-guld i somras. Detta år finns det också en stark generation av yngre spelare som tagit klivet upp och får smaka på Sveriges högsta nivå av juniorfotboll.

Tuffare motstånd gick knappast att få i säsongens premiärmatch då det var Uppsala 86ers​ som förra året tog hem guldet i U19. I förhandstipsen var det också många som trodde på bortalaget.

Stockholm vinner slantsinglingen och att börja med boll - men det gick inledningsvis trögt. Ett väl samlat 86ers-försvar satte gång på gång stopp för Mean Machines anfallsspel. Motsatsen gällde för Uppsala som visade upp ett varierat och framgångsrikt springspel. Detta gav gästerna en bra chans till att ta ledningen i matchen, men efter ett stort spel där Adam Fondak​ slet loss bollen och Herman Forslund​ kunde ta tillbaka den till hemmalaget så var matchen fortfarande poänglös.

Då hemmalagets startande running back Calle Göransson​ dragits med en slitning i ljumsken och inte kunde gå för fullt gavs det möjlighet för Saba Jarwalli​ att introducera sig själv för publiken på Zinken - och första gången Saba rör bollen i U19-sammanhang så springer han 71 yards för en touchdown! Kicker Albin Karlsson var säker på den efterföljande extrapoängen.

Här ser du Saba Jarwallis höjdpunkter från matchen

Men Uppsala tappade inte sitt offensiva momentum utan fortsatte flytta bollen utan större problem. Från egen 30-yardlinje jobbade de ner sig till Stockholms 10-yardlinje innan försvarsgiganten Adam Fondak återigen kunde slita loss en boll och denna gång behålla den själv. Ett par spel senare kan Stockholms quarterback Elliot Maric Larsson​ lura Uppsala-försvaret och nå fram med en lång passning till Victor Stoffel​ ända ner till Uppsala 1-yardlinje. Därifrån trycker Elliot själv in en TD några spel senare.

Stockholm utstrålade självsäkerhet och glädje - men Uppsala lyckas reducera innan halvtid på ett fint passningsspel. Ställningen in i halvtidsvilan var därför 14-7 till Stockholm.

I början på andra halvlek lyckas Uppsala också kvittera - men därefter sätter den stora elaka maskinen igång. Motorn i denna maskin är Stockholms offensiva linje med William Kull​, Marcel Fondak​, Adam Fondak, Teo Falk, Albin Svensson​ och Robin Andreasson​. Och ju längre matchen gick desto bättre spelare det. Framförallt Saba Jarvalli utnyttjade de hål som de skapade, men även den tredje running backen Oliver Lindahl fick bära bollen mot slutet på matchen. Stockholm sprang totalt för 480 yards under matchen, där unge herr Jarwalli stod för 303 yards på 17 försök (ett snitt på 17,8 yards varje gång han rörde bollen).

Siffrorna drog iväg då Stockholm gjorde 27 poäng i följd efter Uppsalas kvittering. Slutresultatet fastställdes till 41-14 och Mean Machines poäng gjordes av Elliot Maric Larsson (12), Saba Jarwalli (12), Måns Mo Mannerfelt​ (6), Calle Göransson (6) och Albin Karlsson (5).

Skribent: Jonas Nyberg
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

Hyreslandslaget


SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOM


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

MIAB Mark och Infra AB

Gnesta Bergbyggare AB

 

NF Måleri


MEAN MACHINES SPONSOR

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link