Hoppa till sidans innehåll

Vi hade i alla fall tur med vädret

19 MAJ 2018 00:08
Fredagens hemmamatch mot Carlstad Crusaders blev inte mycket till match - bakom siffrorna 28-56 (7-28) döljer sig en imponerade insats av gästerna som när de ville gjorde som de ville. För Mean Machines är det bara att bryta ihop och komma igen.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2018 11:07

Det går att ta fasta på att Mean Machines producerade 326 yards och 28 poäng framåt mot Carlstad Crusaders, med ett snitt på hela 8 yards per spel. Det går att minnas Pontus Westman snygga interception och många tacklingar, Emil Knutssons fina rusher (han utsågs också välförtjänt till matchens MVP i Stockholm) och Anders Hermodssons häftiga TD:s.

Men på det stora hela var fredagskvällens match mot Carlstad Crusaders på Zinkensdamms IP inför 283 åskådare en match att glömma.

Mean Machines hade lägen i matchen där det såg ut som att det kunde bli någorlunda jämnt och tillfällen då det där omtalade flytet kikade med i alla fall med ett öga åt Mean Machines håll. Men varenda gång den minsta lilla medvind blåste åt hemmalagets håll hade Crusaders ett äss i rockärmen att ta fram som tog död på allt hopp och med sin metodiska och obehagligt effektiv anfallsfotboll ägde de tillställningen matchen igenom.

Första kvarten slutade poänglöst, i den andra rasslade poängen in och gjorde ställningen till 7-28 i paus - en TD av Carlstad i slutsekunderna gjorde siffrorna större än vad de hade behövt vara.

Andra halvlek innehöll, som sagt, ett par fina spel från Mean Machines och Robin Miranda-Gavelin tog vara på sin första match som startande WR i Mean Machines. Men annars var det en komfortabel transportsträcka för gästerna i hel-rött/oranget (något oklart vilket) ledd av QB Philip Juhlin som hade en bra kväll med 27 av 39 passningar för 354 yards och 5 TD:s.

I gästerna ska även amerikanen Julius Rucker nämnas som höll Mean Machines dito Matthew Retzlaff helt utan mottagningar i matchen (Retzlaff fångade förvisso en passning för en TD, men en flagga på Stockholm tog bort den från poängtavlan), liksom som vanligt Carlstads linebacker Christian Kuylenstierna.

28-56 var ställningen på resultattavlan när matchen var över, och vi som hejar på Mean Machines tittar snabbt västerut istället och börjar fokusera på nästa veckas match i Göteborg. Nykomlingen Marvels har imponerat sedan premiärförlusten mot Mean Machines på Zinken och kommande helgs drabbning i Göteborg blir en rejäl värdemätare för båda lagen. Dags att vinna igen Mean Machines!

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Sponsra Mean Machines under 2019

Börja spela!

Stöd Mean Mean Machines genom Sponsorhuset

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOOM

 

Camp Pro

 

Stans skönaste yrkesbutik

 

Traffic

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

 PEAB Asfalt

 

World of Activities

 

North Side Sport

 

Saga Motion

 

Make Green

 

Zadeo AB

 

Nobina

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Pitchers

SÅLDA MEAN MACHINES-BURGARE 2019:

865

 

Stockpipe

 

Hyreslandslaget

 

Europcar

 

BG FIX

 

Håltagningsgruppen

 

Hard Rock Cafe Stockholm

 

Sorunda

 

Stockholms Åkeri AB

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Fitness24Seven

 

 Skandinavisk VVS-Teknik

 

 Brisket & Friends

 

Scania

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

company expense

 

 

Västertorps Däck & Bilservice

 

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB