Hoppa till sidans innehåll

Lance Tongakilo är Mr. X

2018-01-29 14:13
Det har uppstått diskussioner på sociala medier kring en av Stockholm Mean Machines importspelare, Lance Tongakilo. Här reder vi ut frågetecknen.
  • Uppdaterad: 2018-01-29 14:35

Om en spelare i Superserien har ett A eller ett X på hjälmen spelar roll, och det har uppstått diskussion och frågetecken på sociala medier kring en av Stockholm Mean Machines importspelare i år, Lance Tongakilo.

Till att börja med: ett A eller ett X på hjälmen i Superserien innebär att spelaren inte är, eller är räknas som, en svensk spelare. Och för sådana finns det regler som måste följas när det kommer till antalet spelare med A eller X på hjälmen i Superserien.

A innebär att spelaren räknas som nordamerikan (USA, Kanada eller Mexiko) och i Superserien får ett lag ha tre sådana spelare i laguppställningen och två på plan under en match. Stockholm Mean Machines har två spelare som räknas som A i truppen i år, amerikanerna Matthew Retzlaff och Larenz Abston.

Ett X på hjälmen innebär att spelaren räknas som ”icke-home grown”, vilket är detsamma som inte från Sverige men inte heller från Nordamerika. I Superserien får ett lag ha som mest ha sex sådana spelare i laguppställningen på matchdagen.

Och det har uppstått frågor om ifall Lance Tongakilo också skulle räknas som A, eftersom han spelat på college i USA, vilket räcker för att räknas som ”A” om spelaren är från ett annat europeiskt land och spelar i Sverige.

Men då Lance är uppväxt och fotbollsutbildad på Nya Zeeland bedöms han enligt tävlingsbestämmelserna som en ”icke-home grown” och han kommer därför att spela med ett X på sin grå Mean Machines-hjälm under Superserien 2018 enligt det godkännande från tävlingsutskottet som Mean Machiens har fått.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

Hyreslandslaget


SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOM


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

 
North Side Sport

 

Urban Deli

 

 Sorunda

 

Stockholms Åkeri AB

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB


 NF Måleri


MEAN MACHINES SPONSOR

Make Green

 

 Triobe AB

 Raklitz Sweden AB

 Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info