Hoppa till sidans innehåll

Klar seger på Valhalla IP

26 MAJ 2018 22:53
Det blev aldrig spännande när Mean Machines under lördagen besegrade Göteborg Marvels med 45-27 (12-7). Emil Knutsson och Matthew Retzlaff gjorde två TD:s vardera för Mean Machines inför 556 åskådare på klassiska Valhalla IP.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 11:49

Göteborg Marvels är nykomlingen som är på väg upp, och med två raka förluster i bagaget för Mean Machines kändes lördagens drabbning som värdemätare för var båda lagen står just nu. Det visade sig att gammal fortfarande är äldst och att Stockholm fortfarande är bättre än Göteborg.

Det var också Mean Machines som tog ledningen i matchen genom en TD-passning från QB Anders Hermodsson till WR Matthew Retzlaff 10 minuter in i matchen.

En pick-6 av Malcolm Engström utökade Mean Machines ledning i den andra kvarten till 12-0. Denna TD kom efter ett imponerande goal line stand av hemmalaget och tog effektivt död på det momentum som Marvels hade byggt just då i matchen. Precis i slutet av första halvleken hamnar dock Marvels på resultattavlan genom en TD av Gerard Johnson. 12-7 till Mean Machines är också ställningen i halvlek.

I omklädningsrummen i paus är det anfallen som är bäst på att dricka vatten, för efter en poängsnål första halvlek rasslar poängen in under den andra. Det är Mean Machines som gör flest av dem - och i den tredje kvarten avgör de matchen.

Sju minuter in i denna tredje kvart springer Emil Knutsson in ställningen 18-7 på ett spel som kommer att kunna användas som highlight i samband med att han utses till säsongens bästa running back i Superserien 2018 om ett par veckor. Hermodsson till Retzlaff några minuter senare gör ställningen till 24-7, och ytterligare några minuter senare är det Damien Scanella som tar emot en TD-passning och gör siffrorna på resultattavlan till 31-7.

Men i Alpha Jalloh har Göteborg en av Superseriens mest explosiva spelare. Han tar en kort passning hela vägen in för en TD, och i den fjärde kvarten springer han in ytterligare en TD på en passning från Gerard Johnson. Däremellan har dock Mean Machines Anders Hermodsson också sprungit in en TD - och när matchen börjar närma sig till slutskede är ställningen 38-21 till Mean Machines.

Om det känns som att en comeback av Marvels är möjlig efter Jallohs tidigare nämnda andra TD så grusar Knutsson effektivt de förhoppningarna då han springer in sin andra TD för dagen till 45-21. Marvels reducerar till 45-27 med drygt 7 minuter kvar av matchen, men därefter blir det inga mer poäng och det är Mean Machines som kan jubla när domaren sträcker upp bollen i luften vid slutsignalen.

– En halvlek var. Defense var magiska i första och anfallet levererade i andra. Tack vare specialteams och defensiva turnovers blev det en poängfest, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck om matchen.

Med segern ska det väldigt mycket till för att laget inte ska knipa en av de fyra slutspelsplatserna. Men två matcher i grundserien återstår innan det är dags att tänka på slutspel, och närmast för Mean Machines väntar Örebro Black Knights på Zinkensdamms IP den 8 juni. Vi ses där och då!

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Sponsra Mean Machines under 2019

Börja spela!

Stöd Mean Mean Machines genom Sponsorhuset

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOOM

 

Camp Pro

 

Stans skönaste yrkesbutik

 

Traffic

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

 PEAB Asfalt

 

World of Activities

 

North Side Sport

 

Saga Motion

 

Make Green

 

Zadeo AB

 

Nobina

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Pitchers

SÅLDA MEAN MACHINES-BURGARE 2019:

865

 

Stockpipe

 

Hyreslandslaget

 

Europcar

 

BG FIX

 

Håltagningsgruppen

 

Hard Rock Cafe Stockholm

 

Sorunda

 

Stockholms Åkeri AB

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Fitness24Seven

 

 Skandinavisk VVS-Teknik

 

 Brisket & Friends

 

Scania

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

company expense

 

 

Västertorps Däck & Bilservice

 

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB