Hoppa till sidans innehåll
Foto: STU Northside Bulls

Damien Scannella klar för Stockholm Mean Machines

2018-02-22 09:58
Efter en säsongs frånvaro från fotbollen, så när som på en match, är Damien Scannella tillbaka – och han är dessutom "på riktigt" nu klar för Stockholm Mean Machines.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 10:20

Damien Scannella kom till Stockholm Mean Machines på lån från STU Northside Bulls inför fjolårssäsongen men på grund av skada spelade han endast en match, den avslutande seriematchen mot Tyresö Royal Crowns.

Damien, född och uppväxt i USA har spelat sin amerikansk a fotboll i Sverige i STU Northside Bulls och har under flera år tillhört en av Sveriges mest lovande och bästa wide receivers. Till säsongen 2018 är övergången till Stockholm Mean Machines klar och Scannella är redo för spel.

– Damien är en explosiv playmaker och när han används på rätt sätt kan han avgöra matcher på egen hand. Han är välcoachad och har en lång erfarenhet från amerikansk fotboll vilket blir nyttigt för vår grupp av unga bollmottagare, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.

Välkommen till Mean Machines "på riktigt" Damien! Hur kommer det sig att det blir spel med Mean Machines i år igen?
– Jag valde Mean Machines för att det finns särskilt en spelare i laget jag spelat med tidigare och som jag gillar att spela med, vi kompletterar varandra bra på plan och jag gillar det vi kan göra mot de försvar vi möter. Och så kändes det rätt helt enkelt!

Vad bidrar du med till laget och hur går dina tankar inför säsongen?
– Jag kan bidra med explosivitet och en förmåga att skapa spel från tomma intet, det ska bli kul att ge defensiva coacher huvudvärk igen. Men mest ser jag fram emot att få komma tillbaka till planen och att njuta av att spela fotboll precis som jag gjorde innan skadan.

Vad tror du om säsongen för Stockholm Mean Machines?
– Vi kommer nå slutspel, det är det inget snack om. SM-final? Ja, det tror jag. Jag tror på vårt lag och att det är möjligt för oss att vinna SM-guld.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

Hyreslandslaget


SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOM

Wolksvagen


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hard Rock Cafe Stockholm

 
North Side Sport

 

 Sorunda

 

Stockholms Åkeri AB

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB


 NF Måleri


MEAN MACHINES SPONSOR

Make Green

 

 Triobe AB

 Raklitz Sweden AB

 Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info