Hoppa till sidans innehåll

Dags för trendbrott

13 APR 2018 00:09
På lördag åker Stockholm Mean Machines till Värmland för en av säsongens tuffare bortamatcher när Carlstad Crusaders står för motståndet. Efter tretton raka förluster är det hög tid för ett trendbrott. Avspark på Örsholsholmens IP kl. 15
  • Uppdaterad: 15 APR 2018 10:45

Både Stockholm Mean Machines och Carlstad Crusaders vann sina premiärer av Superserien Herr 2018 - Mean Machines med 30-22 hemma mot Göteborg Marvels och Crusaders med 39-32 borta mot Örebro Black Knights.

Så det är två obesegrade lag som möts på lördag, och det är också en match mellan de två giganterna inom den svenska amerikanska fotbollen. Stockholm Mean Machines dominerade de tidigare åren av Superserien, men på senare år har Carlstad Crusaders helt tagit över. Faktum är att Crusaders nu har besegrat Stockholm Mean Machines i hela 13 raka matcher - förutom sina 8 raka SM-guld.

 Carlstad borta är alltid en rolig match att spela! Det är ett tag sedan vi slog Crusaders, det börjar bli dags nu, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck inför matchen.

Mean Machines åker till Karlstad med en 45-man stor trupp, som också denna vecka innehåller DL Alexander Lilja och WR Robin Miranda, två spelare från farmarklubben Upplands-Bro Broncos. Särskilt Lilja gjorde en bra insats i premiären mot Göteborg.

 Vi har även denna vecka varit tvungna att göra en cut efter träningen på onsdag kväll eftersom vi bara får byta om 45 spelare till match. Att angenämt problem, menar Fredrik Pilbäck.

Stockholms anfall spelade bra mot Marvels, om än med perioder av matchen där det inte klickade lika bra - mot Crusaders krävs det poäng de flesta gånger som laget har bollen. RB Emil Knutsson leder Superserien i rushing yards efter premiäromgången och ett effektivt springspel är ett bra sätt att hålla bollen borta från Carlstads anfall. Matthew Retzlaff visade direkt att han blir en stor tillgång och med Michael Sander på planen på lördag får Mean Machines ytterligare ett vasst anfallsvapen för QB Anders Hermodsson.

 Carlstads 32 insläppta poäng mot ett Örebro, som på papperet har tappat jämfört med 2017, låter nog som ljuv musik för coach Armstrong och anfallet, funderar Fredrik Pilbäck.

Stockholms försvar gjorde en bra match mot Marvels, där särskilt den defensiva linjen med Malcolm Engström och Jakob Gorecki i spetsen satte hårt tryckt mot gästernas QB, något de måste göra också mot Crusaders Philip Juhlin. Men försvaret släppte även till tre stora spel mot Marvels - som alla tre resulterade i TD:s - något som laget inte kommer ha råd med mot Crusaders. Carlstad gör alltid poäng, men kan Mean Machines återupprepa sina 3 interceptions från premiären så ökar segerchanserna markant.

Noterbart är  att matchen på lördag, med avspark. 15 inte spelas på Crusaders vanliga hemmaplan Tingvalla IP utan på mindre Örsholmens IP.

– Extra roligt med en match på konstgräs, det är ett underlag vi är vana vid, avslutar Fredrik Pilbäck.

PRELIMINÄRA STARTERS

QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Michael Sander
WR Marcus Jonsson
WR David Preiholt
T Carl Bäckström
G Marcel Fondak
C Anders Karlsson
G Larenz Abston
T Adam Fondak

DL Jakob Gorecki
DL Gogi Vasic
DL Noghor Jemide
DL Malcolm Engström
LB Pontus Westman
LB Trolle Geuna
DB Calle Göransson
DB Peder Jungstedt
DB Max Lindvall
DB Omar Fall
DB Mikael Rosendal

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Sponsra Mean Machines under 2019

Börja spela!

Stöd Mean Mean Machines genom Sponsorhuset

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOOM

 

Stans skönaste yrkesbutik

 

Traffic

 

Wolksvagen

 

Saga Motion

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

 PEAB Asfalt

 

World of Activities

 

Make Green

 

Zadeo AB

 

Nobina

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Stockpipe

 

Hyreslandslaget

 

Europcar

 

BG FIX

 

Hard Rock Cafe Stockholm

 

Pitchers

 

North Side Sport

 

Sorunda

 

Stockholms Åkeri AB

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Fitness24Seven

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

company expense

 

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB