Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Stabil seger mot Västerås

22 APR 2018 12:58
Lisa Flerlage sprang för 143 yards och 2 TD:s i Mean Machines 26-7-seger på ett soligt Zinken mot gästande Västerås Roedeers - och hon sprang bakom en imponerande offensiv linje där LT Alexandra Törnstrand utsågs till matchens MVP.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 17:28

Det var drygt 15 grader i luften och en blå himmel som mötte spelare och publik när obesegrade Västerås Roedeers gästade obesegrade  Stockholm Mean Machines i andra omgången av Superserien Dam. På pappret en tidig toppmatch, men när matchen var över var Mean Machines det enda obesegrade laget kvar, och det var inte mycket snack om saken.

Mean Machines försvar stoppar gästande Västerås sin första driva, och Stockholms anfall tackar för möjligheten genom att sätta igång en imponerade drive som på 14 spel tar dem 66 yards och som avslutas med att RB Lisa Flerlage springer in 6-0 halvvägs in i första kvarten.

Men Västerås visar att de är ett bra lag och kan snart därefter g upp i ledningen med 7-6 genom Elenor Hallin, gästernas klarast lysande stjärna denna lördag, som tar emot en TD-passning från QB Sara Göransson. Problemet för Västerås är bara att Mean Machines försvar helt stänger ner matchen efter det och inte ger Västerås några mer möjligheter att göra poäng.

Istället är det Mean Machines som i andra kvarten tar ledningen då QB Martina Karlsson springer in sin andra TD för säsongen och gör ställningen till 14-7 i halvtid.

Västerås Roedeers börjar den andra halvleken med att sparka av och efter ett visst strul med att få tag i bollen fångar Amanda Åslund upp den på egen 32-yardslinje. Ett 15-tal sekunder senare kan hon springa in i Västerås målområde och sträcka upp bollen i luften!

En magisk inledning på den andra halvleken, som i övrigt består av att dominant Mean Machines försvar och ett Mean Machines anfall som har svårt att omsätta möjligheterna till yards och till poäng. Det är först med två minuter kvar som Mean Machines kan fastställa slutresultatet till 26-7, återigen genom Lisa Flerlage.

Totalt står Flerlage denna eftermiddag för 25 rusher för 143 yards och 2 TD:s, liksom 2 mottagningar för 12 yards.. Majoriteten av hennes yards på marken kom på vänster sidan av Mean Machines offensiva linje, och det var också left tackle Alexandra Törnstrand som välförtjänt utsågs till matchens lirare.

Efter 3 passningsyards förra veckan fick Mean Machines i denna match också igång spelet i luften och det var främst TE Anna Jonsson som Martina Karlsson hittade fram - 5 av 8 passningar i matchen gick till Anna Jonsson, för 60 yards. En ytterligare av passningarna gick fram för en TD men togs bort på grund av en flagga på Stockholm.

Västerås har duktiga spelare i sitt anfall, men Mena Machines försvar gjorde en riktigt bra match, återigen ledda av Mathilda Mahlberg med sina 7 tacklingar, varav två bakom line of scrimmage. Men flera spelare är värda beröm, bland dem Antonia Erhardsson, Gabriella Brönnegård, Johanna Aspenberg, Hedvig Palocci och tidigare nämnde Amanda Åslund.

Med segern har Mean Machines inlett säsongen med två raka segrar och åker i nästa match, den 12 maj, till Köpenhamn för att ta sig an Copenhagen Tomahawks.

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Sponsra Mean Machines under 2019

Börja spela!

Stöd Mean Mean Machines genom Sponsorhuset

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOOM

 

Camp Pro

 

Stans skönaste yrkesbutik

 

Traffic

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

 PEAB Asfalt

 

World of Activities

 

North Side Sport

 

Saga Motion

 

Make Green

 

Zadeo AB

 

Nobina

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Pitchers

SÅLDA MEAN MACHINES-BURGARE 2019:

865

 

Stockpipe

 

Hyreslandslaget

 

Europcar

 

BG FIX

 

Håltagningsgruppen

 

Hard Rock Cafe Stockholm

 

Sorunda

 

Stockholms Åkeri AB

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Fitness24Seven

 

 Skandinavisk VVS-Teknik

 

 Brisket & Friends

 

Scania

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

company expense

 

 

Västertorps Däck & Bilservice

 

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB