Hoppa till sidans innehåll

6-0 i premiären

15 APR 2018 20:31
I en defensiv drabbning där gästande Arlanda Jets var bäst i första halvlek men Mean Machines tog över i andra vann Stockholm med 6-0 inför 338 åskådare. Martina Karlsson gjorde Mean Machines enda TD i matchen medan Johanna Aspenberg utsågs till MVP.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 17:27

Den första halvleken var ingen sprudlande fotbollsunderhållningen, det var istället två anfall som inte kom någon vart och punt-sparkar som gick fram och tillbaka. En misslyckad punt av Stockholm i slutet av den första halvleken gav Arlanda Jets bollen på Mean Machines 1-yardslinje, men Mean Machines försvar höll tätt och i pausen var ställningen 0-0 med ett spelövertag för Arlanda.

I den andra halvleken tog Stockholm Mean Machines över, och började kunna springa med bollen så som Mean Machines-lag brukar kunna göra. En imponerade drive  på 12 spel för 66 yards, som tog 7 minuter och 49 sekunder från klockan, avslutades med att QB Martina Karlsson kunde springa in matchens enda TD längs med vänsterkanten.

Med poängen blev det mer energi på Mean Machines sidlinje, och Stockholms försvar - där Matilda Mahlberg och Johanna Aspenberg, i sin första match i Mean Machines-tröjan - var giganterna denna molniga eftermiddag - spelade inspirerande. Arlanda fick fram ett par passningar under matchen, men åstadkom -25 yards på marken, och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher.

I den andra halvleken kommer Arlanda aldrig längre än Stockholms 39-yardslinje och segern är aldrig hotad. Istället kan Mean Machines efter slutsignalen göra vågen inför en entusiastisk hemmapublik där Silvana Imam presenterade matchbollen och tidigare fotbollspelaren Kim Källström fanns på plats.

Kommande lördag är det matchen igen då Västerås Roedeers kommer till Zinken. Avspark lördagen den 21 april kl. 15. Välkommen!

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Sponsra Mean Machines under 2019

Börja spela!

Stöd Mean Mean Machines genom Sponsorhuset

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOOM

 

Stans skönaste yrkesbutik

 

Traffic

 

Wolksvagen

 

Saga Motion

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

 PEAB Asfalt

 

World of Activities

 

Make Green

 

Zadeo AB

 

Nobina

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Stockpipe

 

Hyreslandslaget

 

Europcar

 

BG FIX

 

Hard Rock Cafe Stockholm

 

Pitchers

 

North Side Sport

 

Sorunda

 

Stockholms Åkeri AB

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Fitness24Seven

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

company expense

 

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB