Hoppa till sidans innehåll

Säsongen slutade i Örebro

2017-07-02 16:37
Stockholm Mean Machines är tillbaka. Trots att det blev en klar förlust i semifinalen mot Örebro Black Knights med 14-36 (7-21) så har laget i år visat att de åter är med i matchen efter några års kräftgång i Superserien.
  • Uppdaterad: 2017-07-02 16:42

Örebro Black Knights gick in i semifinalen på Berhn Arena som storfavorit efter hemmalagets övertygande spel under serien och bl.a två storsegrar mot gästande Stockholm Mean Machines. Men matchen blev jämnare än vad många trodde på förhand - även om Örebros seger aldrig var hotad.

Örebro kunde gå upp till 14-0 i andra kvarten efter att bl.a. Stockholms anfall inlett matchen med en lång lovande drive som isället slutar i en interception (också Stockholm andra drive i matchen slutar med en turnover). I den andra kvarten kan QB Anders Hermodssons spring in en TD  och göra halvtidsresultatet till 21-7 till Örebro.

I tredje kvarten reducerar Stockholm Örebros ledning till 29-14 (genom en TD av WR Tyler McCulloch) och när Kijafa Crumble tar en interception känns det som att det kan bli spännande. Men när det behövs som mest spelar Örebros försvar riktigt bra och sätter stopp för ytterligare anfallsförsök av Stockholm. Slutresultat fastställs till 36-14 till Black Knights, som nu för möta regerande mästarna Carlstad Crusaders på hemmaplan om en vecka.

Trots en bra insats i semifinalen är Stockholm Mean Machines säsong nu över. Vi kommer att återkomma mer till Mean Machines insats i Superserien 2017 - men vi kan konstatera att ett stort steg framåt har tagits och att laget nu är tillbaka på den svenska amerikanska fotbollskartan efter ett par år i Superseriens nedre regioner.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

Hyreslandslaget


SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOM


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

MIAB Mark och Infra AB

Gnesta Bergbyggare AB

 

NF Måleri


MEAN MACHINES SPONSOR

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info