Hoppa till sidans innehåll

Matthew Retzlaff klar för Stockholm Mean Machines

2017-11-28 19:54
Stockholm Mean Machines har gjort klart med amerikanen Matthew Retzlaff. Matthew spelade sin collegefotboll på Southern Oregon University och ansluter till Superserielaget i februari.
  • Uppdaterad: 2017-11-28 19:56

Matthew RetzlaffMatthew Retzlaff kommer från en riktig fotbollsfamilj, och hans farfar spelade på college på Washington State åren 1939-41 och blev senare en framgångsrik tränare på high school-nivå.

Sin egen collegefotboll spelade Matthew på Southern Oregon University (SOU), en skola som spelar i Frontier Conference i NAIA, ett förbud med ofta mindre skolor än det mer kända NCAA. SOU blev mästare i NAIA 2014 och förlorade i finalen 2015.

Under sina år på Southern Oregon University utsågs Matthew Retzlaff till offensiv MVP både 2015 och 2016, till All-Conference fyra gånger och till NAIA All-American 2016. Som WR tog han totalt emot 247 passningar för 3 373 yards och 40 TD:s, vilket alla är skolrekord. Totalt stod han för 5 200 "all purpose" yards och 47 TD:s under sina fyra år på skolan.

Till säsongen 2018 ansluter Matthew Retzlaff till Stockholm Mean Machines Superserielag.

– Matt har en härlig spelstil. Rappa fötter, bra händer och läser spelet oerhört bra. Därutöver är Matt väldigt uppskattad på sidan av planen, en ledare som gärna hjälper yngre förmågor att bli bättre. Det skall bli oerhört roligt att få jobba med Matt, som ansluter till laget lagom till första lägret i mitten av februari, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att flytta till Stockholm, att spela för Mean Machines och lära mig mer om den svenska kulturen. Det ska bli spännande att få lära känna lagkamrater, tränare och alla människor runt laget, hälsar Matthew Retzlaff.

Foton: traveljapanblog.com/ashland och Southern Oregon University.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS
GULD

PMA


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

 

Gnesta Bergbyggare AB


MEAN MACHINES SPONSOR

Vom og hundemat

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info