Hoppa till sidans innehåll
Foto: Shutterstock

Kämpa Stockholm!

2017-04-08 00:33
Det som skulle bli en fantastisk premiär för Stockholm Mean Machines i Superserien 2017 blev inte det.
  • Uppdaterad: 2017-04-08 10:22

Undertecknad skulle åkt till Örebro för att ha sett matchen på plats, men fastnade istället i en stad där all lokaltrafik slutat gå och där världen på ett ögonblick fått nya prioriteringar. Stockholm drabbats fredagen den 7 april av en förmodad terroristattack som tog minst fyra människors liv. Mean Machines tankar går idag först och främst till de som drabbats av attacken och deras anhöriga.

Den match som spelades i Örebro blev inte heller den en rolig upplevelse (även om all jämförelsen i övrigt inte går att göra). Innan publiken på Behrn Arena hunnit sätta sig tillrätta i stolarna ledde hemmalaget med 13-0 - och med kickoffs som framgångsrecept. Örebros första TD kom till efter en lång bra retur av duktige amerikanen Dan Wynne, och den andra när Mean Machines fumblade efterföljande retur och gav Örebro bra field position.

Nerver i början kostade oss några enkla poäng, konstaterade Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck efter matchen.

Efter denna mardrömsinledning reducerar Stockholm Mean Machines till 6-13 efter att QB Anders Hermodsson kan springa in sina första poäng i Mean Machines-tröjan och Mean Machines första poäng i Superserien 2017 Men Örebro tar effektivt kål på spänningen genom att hastigt och olustigt gå upp till 28-6 i halvtid.. Det var en första halvlek där Stockholm verkade tagna av stundens allvar och där svartklädda Örebro var skarpare, effektivare och hade mer fart under fötterna.

Den andra halvleken hade blivit mycket mer spännande om inte Hermodsson och WR Tyler McCulloch hade fumblat en överlämning långt ner på Örebros planhalva med möjlighet att komma närmare i poängprotokollet. Men en fumble blev det, och trots en spelmässigt helt ok andra halvlek så blev slutresultatet till slut klara 53-6 i till hemmalagets favör.

Ett steg åt rätt håll ändå. Vi lyckade hålla ett topplag utan poäng i två och en halv kvartar och vi flyttar boll mot ett riktigt bra defense med en TD och tre ytterligare besök i redzone - efter bl.a. en grym drive på 17 spel, det var 7 år sedan det hände senast. Vi vet vad som fungerade och vad vi skall justera, det handlar om att ha tillit till processen och bli ännu bättre på det som fungerar, säger Fredrik Pilbäck.

Stockholm Mean Machines kommer att bli bättre när spelet klickar mer än vad det gjorde i Örebro - och det kommer skrivas matchrapporter som är mer utförligare än den här. Men idag var det staden Stockholm som var i fokus  - en stad som drabbades av ondska, men samtidigt visade sig från sin bästa sida. Kämpa Stockholm - alltid!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS
GULD

PMA


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

 

Gnesta Bergbyggare AB


MEAN MACHINES SPONSOR

Vom og hundemat

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info