Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pal Stalnacke This is a mailto link

Chans att närma sig toppen i bortamatch mot Crusaders

2017-06-07 18:34
Har Stockholm Mean Machines lyckats krympa avståndet till Superseriens gigant säsongen 2017? Svaret på den frågan får vi på lördag då Mean Machines åker till Karlstad för match mot obesegrade Crusaders. Avspark på Tingvalla IP kl. 15.
  • Uppdaterad: 2017-06-08 11:07

Superserien 2017 har delat upp sig i två skikt med Stockholm Mean Machines på en tredjeplats precis i mitten.  För av Mean Machines sju spelade matcherna har tre varit mot lag i de övre skiktet (Carlstad och Örebro) och samtliga tre har slutat med storförlust för Stockholm. Övriga fyra matcher har varit mot lag i det nedre skiktet (Uppsala, Limhamn och Tyresö) och dessa fyra Mean Machines vunnit med lika stor marginal.

På lördag är det åter dags för Mean Machines att ställas mot toppskiktet då en bortamatch mot Carlstad Crusaders står på programmet. Stockholm åker till Värmland med fyra raka segrar i bagaget  - men också med minnet av Carlstads klara 43-8-seger i Stockholm för drygt sex veckor sedan. Så på lördag får vi en första riktig värdemätare på ifall Mean Machines har lyckats börjat krympa avståndet till topplagen eller om det fortfarande är Carlstad och Örebro som ohotade seglar fram mot en kommande SM-final i just Örebro.

Stockholm måste göra sin bästa match för säsongen på lördag för att ha en chans till skräll. Särskilt viktigt blir att få stopp för Carlstad passningsspel - när lagen möttes på Zinken den 21 april passade Crusaders QB Philip Juhlin för 366 yards och 5 TD:s. De siffrorna behöver Mean Machines halvera på lördag. Att Mean Machines passförsvar höjt sig de senaste veckorna och nu leder Superserien i interceptions (11) ger en förhoppning om att det är möjligt.

I anfallet gjorde Mean Machines RB Erik Säving sin bästa match en kort karriär i Superserien förra veckan mot Limhamn med 26 rusher för 114 yards. Att kunna etablera ett springspel och ge QB Anders Hermodsson tid att passa  blir en av nycklarna för Stockholms anfall - som på lördag får klara sig utan Superseriens bästa WR så här långt, Michael Sander,  som missar matchen med en skada.  På pluskontot är att WR Omar Fall hade tre TD:s förra veckan och ser ut att var i bra slag.

Carlstad på bortaplan är den tuffaste uppgiften som finns i Superserien just nu och Crusaders är storfavoriter i matchen på lördag. Men, oavsett vinst eller förlust, ska det bli väldigt spännande att se om avståndet har börjat krympa mellan lag 1 (Carlstad) och lag 3 (Stockholm) i Superserien 2017. Den som beger sig till Tingvalla IP kl. 15 på lördag får se.

Heja Mean Machines!

PRELIMINÄRA STARTERS

Offense 
LT Marko Nesovic
LG Christoffer Kirk-Johansson
C Ruben Lohmann

RG Mikael Lindroos
RT Tarik Cook
QB Anders Hermodsson
RB Erik Säving
FB Alexander Råland
Z Omar Fall
Y Kijafa Crumble
X Fredrik von Tell

Defense 
DL Jakob Gorecki 
DL Gogi Vasic
DL Noghor Jemide 
DL Malcolm Engström 
LB Trolle Geuna 
LB Victor Frank 
CB Kijafa Crumble 
CB Chris Rejby
S Max Lindvall
S Jesper Gregersson
S Mikael Rosendahl

SKADOR
Tyler McCulloch - ute
Michael Sander - ute

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS
GULD

PMA


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

 

Gnesta Bergbyggare AB


MEAN MACHINES SPONSOR

Vom og hundemat

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info