Hoppa till sidans innehåll
Foto: Cecilia Håkansson Carl Haglind längst ner till höger.

Carl Haglind förstärker Superserielagets tränarstab

2017-03-13 15:14
Stockholm Mean Machines lag i Superserien siktar tillbaka mot toppen i Sverige, och för att säkerställa att resan dit går rätt till har föreningen anlitat Carl Haglind som Operativ rådgivare.
  • Uppdaterad: 2017-03-13 15:29

Den Operativa rådgivaren har som uppgift att stötta huvudtränaren och att vara ett bollplank mot denne, liksom att utvärdera träningar och matcher.

– Calle har en fantastisk blick för spelet. Han är en av de tränare som har varit med längst inom vår idrott i Sverige, något som skapar trygghet när de stora matcherna står och väger. Hans rutin och kunskap bidrar till lagets kommande framgångar och jag är oerhört glad över att Calle vill hjälpa till under säsongen 2017, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Carl, hur känns det att komma in i Superserielaget som rådgivare?
– Det känns mycket spännande. Jag har jobbat med Fredrik Pilbäck lite i skymundan ända sedan han tog över som huvudtränare. Vi startade en positiv trend förra året som vi nu bygger vidare och det ger en grym känsla i kroppen att få vara med och återskapa Stockholm Mean Machines storhet.

Vad är dina tankar om din roll samt vad vill du utveckla?
– Viktigast är att hjälpa Fredrik och de andra tränarna i deras arbete. Att försöka se laget i både ett makro- och mikroperspektiv. Dessutom är det min uppgift att ge spelarna ett forum att ta upp problem och önskemål utan att behöva "konfrontera" sin positionstränare - att hjälpa till att skapa en öppen och konstruktiv miljö inom laget helt enkelt.

Carl Haglind började spela amerikansk fotboll i KTH Osquars 1987 och har också
representerat Danderyd Mean Machines, Berga Bulldogs och Stockholm Mean Machines. Som tränare har han haft uppdrag i KTH Osquars, Benedictine College, Berga Bulldogs samt Stockholm Mean Machines - liksom att ha varit assisterande tränare i både det svenska junior- och seniorlandslagen. Säsongen 2016 ingick han i Mean Machines tränarstab som defensiv mentor.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS
GULD

PMA


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

 

Gnesta Bergbyggare AB


MEAN MACHINES SPONSOR

Vom og hundemat

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info