Hoppa till sidans innehåll
Foto: Andreas Lundgren Mean Machines vs. Black Knights 15 april 2016

Återtåget börjar på Behrn Arena

2017-04-05 22:43
Efter fem säsonger med 6 segrar och 44 förluster så är 2017 året då skutan ska vända, kolossen ska resa på sig och den forna mästaren återfå sin glans. Resan tillbaka mot toppen för Stockholm Mean Machines inleds fredagen den 7 april kl. 18.30.
  • Uppdaterad: 2017-04-06 12:18

Stockholm Mean Machines har aldrig varit utanför Superserien sedan ligan startades, men ändå känns säsongen 2017 som ett återtåg likt det som en hockeyklubb från Dalarna gjort till sitt varumärke. För  efter en väldigt lång och framgångsrik era för Stockholm Mean Machines Superserielag så har de senaste åren varit som en vandring i dödsskuggans dal med. De senaste fem säsongerna har Mean Machines slutat med resultaten 2-8, 0-10, 2-8, 1-9 och 1-9.

Men i år är tanken att detta ska förändras. Och förändringen kommer via en stärkt organisation, via flera nya spelare som tillkommit och via två Mean Machines-hjärtan på den defensiva linjen.

Organisationen kring Superserielaget har stärkts upp och gett en ökad stabilitet och trygghet kring hela verksamheten. Och till laget har det tillkommit flera nya spelare med spetskompetens - och främst i det ledet står, naturligtvis, Anders Hermodsson. Sveriges bästa QB genom tiderna är efter ett år i Lazio Marines tillbaka i Superserien och han gör direkt att varje Mean Machines-match blir till en måste se-tillställning.

Förutom Anders Hermodsson märks i anfallet spelare som amerikanen WR Tyler Mcculloch, med meriter från University of Colorado och från träningsläger med NFL-laget Tampa Bay Buccaneers - en stor snabb receiver med bra händer och en bra kemi med Hermodsson,  Marko Nesovic - en stor och rörlig och den som ska skydda Hermodsson "blind side", liksom wide receivers som Kijafa Crumble och Fredrik von Tell som är kvar sedan förra året, spetsats med bl.a. WR Michael Sander från STU Northide Bulls.

Också i försvaret finns fler nytillskott men Stockholms defense leds av två Mean Machines-hjärtan i form av DE Jakob Gorecki - en av Sveriges bästa på sin position och tvåa i sackligan förra säsongen - och DE Malcolm Ballardini Engström, en stor och snabb spelare med en förmåga att alltid finnas i närheten av bollen. I försvaret hittar vi nyförvärv som DT Noghor Jemide från Tyresö, fransmannen och cornerbacken Omar Cherif samt Marlon Ahlm som gör comeback i Superserien.

Men trots att laget i år på pappret är betydligt bättre än fjolårets lag så är det en tuff säsong som Mean Machines går till mötes. I en Superserien med endast sex lag blir varje match en utmaning och Stockholm börjar säsongen på tuffast möjliga sätt: borta mot guldfavoriten Örebro Black Knights, hemma mot regerande svenska mästarna Carlstad Crusaders, hemma mot Örebro och i fjärde omgången hemma mot Uppsala 86ers - fyra matcher mot tre lag som alla finns med i snacket kring SM-final och SM-guld.

Men i det svåra finns också den stimulerande utmaningen och den spännande resan tillbaka mot toppen börjar i Örebro på fredag kl. 18.30 med Friday Night Football! Matchen ser du på plats på Behrn Arena, på CMORE och TV4 Sport. Kommer Mean Machines nya lag ha satt sig? Hur bra är egentligen hypade Örebro Black Knights? Svaren får vi på fredag kväll.

PRELIMINÄRA STARTERS

Offense
LT 77 Marko Nesovic
LG 66 Jonathan Janlert
C 75 Ruben Lohmann
RG 61 Mikael Lindroos
RT 69 Jonas Söderberg
QB 10 Anders Hermodsson
RB 12 Marcus Jonsson
Z 1 Tyler McCulloch
Y 88 Kijafa Crumble
W 82 Michael Sander
X 84 Fredrik von Tell

Defense
DE 94 Malcolm Engström
DE 6 Jakob Gorecki
DT 90 Noghor Jemide
DT 70 Sebastian Alevald
LB 22 Trolle Geuna
LB 34 Viktor Frank
DB 16 Chris Rejby
DB 27 Max Lindwall
DB 88 Kijafa Crumble
DB 89 Jesper Gregersson
DB 29 Mikael Rosendahl

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS
GULD

PMA


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

 

Gnesta Bergbyggare AB


MEAN MACHINES SPONSOR

Vom og hundemat

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info