Hoppa till sidans innehåll

Redo för SM-final

2017-07-04 19:00
Stockholm Mean Machines spelar på lördag sin femte SM-final i amerikansk fotboll. SM-finalen 2017 spelas på Behrn Arena mot fjolårets mästarinnor Örebro Black Knights. Avspark kl. 12.30.
  • Uppdaterad: 2017-07-04 19:12

Stockholm Mean Machines spelade i, och vann, de fyra första SM-finalerna för damer som spelades. 2016 var det istället Örebro och Arlanda som gjorde upp om SM-pokalen, men i år är Stockholm Mean Machines tillbaka där laget anser sig själva att höra hemma.

Till årets säsong var det flera namnkunniga spelare som försvann från laget medan unga nya spelare tillkom , och i seriespelet tog Mean Machines hem sex segrar och två förluster. Ett av lagen som besegrade Mean Machines under säsongen var Arlanda Jets, samma lag som Mean Machines fick revansch på i semifinalen förra veckan och vann med 22-8.

Björn Almström, huvudtränare för Stockholm Mean Machines, hur ser du på lördagens SM-final mot Örebro?

– Tjejerna har gjort otroligt bra ifrån sig under hela säsongen och under semifinalen steppade de upp ett steg till. Men Örebro är ingen lätt match. Det gäller för försvaret att få stopp på deras otroligt duktiga offensiva linje som leder ett anfall som gör få misstag, och deras special teams som gör ett par stora spel i varje matchen.

– Det är nog inget lag som gått in i en match mot Örebro och underskattat dem, men det gäller att mentalt inte överskatta dem heller. Vi har en bra gameplan och tjejerna är mer än redo och taggade på att ta tillbaka guldet till huvudstaden. Det kommer bli en otroligt rolig match att se - så om du har möjlighet, åk till Behrn Arena och heja på!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

Hyreslandslaget


SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOM


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

MIAB Mark och Infra AB

Gnesta Bergbyggare AB

 

NF Måleri


MEAN MACHINES SPONSOR

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info