Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Schedin

Mean Machines föll i finalen

2017-07-09 19:35
Stockholm Mean Machines stretade emot men Örebro Black Knights var storleken större i SM-finalen på Behrn Arena och kunde vinna med 22-6 efter 14-0 i paus. Lisa Flerlage gjorde Mean Machines enda TD i finalen.
  • Uppdaterad: 2017-07-09 19:52

SM-finalen 2017 spelades den 8 juli inför 1 053 åskådare på Behrn Arena i Örebro ,och det var en match som inleddes med bra spel av båda försvaren, vilket bidrog till att första kvarten slutade poänglös. Men det var Örebro som hotade mest och till slut kunde inte Mean Machines försvar stå emot längre.

Örebros duktiga RB Minmin Zhao  - som senare utsågs både till matchens MVP och till den bästa spelaren i Division 1 Dam säsongen 2017 - hittar en öppning på högerkanten och kan springa 54 yards för en TD.

Nästa gång som Örebro får tillbaka bollen gör de poäng igen, men denna gången på ett passningsspel - en 33-yard lång passning från QB Lollo Karlsson hittar fram till WR Teresia Keskitalo och vi har 14-0 på resultattavlan, vilket också bra resultatet i halvtid.

Försvaret spelar bra men Stockholms anfall har svårt att komma igång i den första halvleken av matchen - Mean Machines erkänt starka springspel åstadkommer i den första halvleken endast 12 yards på 15 rusher.

Poängmässigt är Mean Machines dock med i matchen när den andra halvleken - men det det ska snart förändras. För efter att Mean Machines inleder halvleken med en onside kick som inte går hem får Örebro bollen i bra position på egen 47-yardslinje - och 10 raka springspel senare har Black Knights utökat sin ledning till 22-0 genom Helena Jonsson. Och då känns det avgjort.

Med 2 minuter och 7 sekunder kvar av matchen springer förvisso RB Lisa Flerlage in en TD för Stockholm men då är det för lite och för sent. 22-6 blir också slutresultatet och Örebro Black Knights är svenska mästarinnor i amerikansk fotboll 2017!

Örebro Black Knights har en stor och bred trupp som just nu otvivelaktigen är bäst i Sverige, med imponerade Minmin Zhao som "workhorse" i anfallet. Stockholms anfall hade en jobbig dag denna SM-final, medan försvaret spelade bra med Mathilda Mahlberg (matchens MVP för Stockholm) och Natalie Lindberg i spetsen.

Se hela SM-finalen i efterhand

Se fler bilder från finalen

Statistiken från SM-finalen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

Hyreslandslaget


SAMARBETSPARTNERS
GULD

VOM


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

MIAB Mark och Infra AB

Gnesta Bergbyggare AB

 

NF Måleri


MEAN MACHINES SPONSOR

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info