Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Schedin (Lisa) och Oneeyeview.de (Martina)

Martina Karlsson och Lisa Flerlage - två nyckelspelare i anfallet

2017-03-06 20:46
Lisa Flerlage gör sin femte säsong i Mean Machines och Martina Karlsson återvänder till Stockholm efter ett år i Tyskland. Tillsammans ska de leda Stockholm Mean Machines anfall under den kommande säsongen.
  • Uppdaterad: 2017-03-06 20:53

Martina Karlsson hör till en av de mest erfarna och meriterade spelarna inom den svenska amerikanska fotboll. Hon började spela i Stockholm Mean Machines U16-lag (för killar) redan 2005, började spela med damer 2007 och startade året efter i Sveriges första landskamp någonsin mot Finland. 2012 ledde hon Stockholm Mean Machines till det första SM-guldet i historien för damer och nya SM-guld blev det också 2014 (då hon utsågs till Årets QB) och 2015 (då hon spelade QB i Sverige för Sverige i EM i Spanien).

Till säsongen 2016 gick flyttlasset till Tyskland och laget Berlin Kobras, som det året vann finalen, även kallad  Ladies Bowl. Men till säsongen 2017 är Martina Karlsson tillbaka i Mean Machines-tröjan.

– Vi är väldigt glada att Martina har kommit hem efter sin säsong i Tyskland och hon har redan visat att hon fortfarande är en allsidig QB som är både farlig i spring- och passpelet. Med Martinas erfarenhet och spelförståelse är hon en förebild för andra spelare som verkligen kan lära sig mycket av henne, säger Björn Almström, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.

Lisa Flerlage började sin amerikanska fotbollskarriär i skollaget Hersby Hooligans 2008, spelade för Lidingö Saints - numera nedlagda - damlag 2010 till 2012, för att året därefter ansluta sig till Stockholm Mean Machines. Under sina år i laget hon varit med och vunnit flera SM-guld, liksom spelat i två Finnkamper, ett EM i Spanien och hon deltog också i Världslägret i USA tidigare i år.

– Vi är väldigt glada över att Lisa väljer att fortsätta sin karriär i Stockholm Mean Machines, där hon som running back är en av landets bästa spelare på sin position. Lisa har en otrolig spelförståelse och kan förvandla ett tillsynes dåligt spel till något positivt. Hon har en vilja av stål och vägrar ser sig själv som färdigutvecklad utan hittar alltid motivation och olika sätt att göra sig själv till en bättre spelare. Lisa Flerlaget är också en förebild när det gäller kontakten med nya spelare intresserade av amerikansk fotboll, vilket gör att hon är en bidragande orsaker till att sporten växer, säger Björn Almström.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS
GULD

PMA


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

 

Gnesta Bergbyggare AB


MEAN MACHINES SPONSOR

Vom og hundemat

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info