Hoppa till sidans innehåll

Åslund och Brönnegård redo att skapa oreda

2017-02-27 22:45
Stockholm Mean Machines har förlängt avtalen med Gabriella Brönnegård och Amanda Åslund så att de både är klara för spel under 2017.
  • Uppdaterad: 2017-02-27 23:00

Gabriella Brönnegård studerade och spelade i Melbourne i Australien under 2014 och spelade där med laget Western Foxes. Laget vann mästerskapet Vic Bowl det året och Gabriella blev utvald till Women's All Victorian Team.

2015 kom hon tillbaka till Sverige och sedan det året har hon varit spelat för Stockholm Mean Machines och blivit bofast i svenska landslaget. På grund av strul med spelarlicensen det året kunde hon inte delta i slutspelet det året, vilket gjorde att 2016 blev den första riktiga säsongen i Mean Machines - och nu är siktet inställt mot ett framgångsrikt 2017.

– Gabriella är en atlet av elitklass. Hennes fysik sticker ut och har blivit en av våra bästa spelare på den korta tid hon spelat. Det är väldigt roligt att hon väljer att fortsätta sin karriär i Stockholm Mean Machines där hon har blivit en förebild för nya spelare, liksom att själv fortsätter att bli en bättre spelare för varje dag, säger Mean Machines huvudtränare Björn Almström.

Amanda Åslund gjorde sin första säsong i Stockholm Mean Machines redan 2013 och var under det året med och vann SM-guld samt representerade Sverige i VM i Finland. 2014 var hon med och tog ett nytt SM-guld och utsågs till Most Improved Player i Mean Machines damlag och under 2015 blev det SM-guld och EM i Spanien.

Under 2016 tog Amanda Åslund ett års paus från fotbollen för att resa i Asien, men till säsongen 2017 är hon tillbaka i Sverige och redo för comeback i Stockholm Mean Machines.

– Vi är väldigt glada över att Amanda har kommit hem till Mean Machines! Hon är en av Sveriges bästa DB:s och en farlig returnerare på punts och kickoffs med flera touchdowns på CV:t. Välkommen tillbaka och välkommen hem Amanda!, säger Björn Almström.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS
GULD

PMA


SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Saga

 Swebus


SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hyrdepån

Wolksvagen

Hard Rock Cafe Stockholm

IRD

 
North Side Sport

 

Urban Deli

Sodexo

 

RA BYGG

 

Sorunda

 

Gnesta Bergbyggare AB


MEAN MACHINES SPONSOR

Vom og hundemat

Triobe AB

Raklitz Sweden AB

Stockholm Constructionsite AB

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735919101
E-post: This is a mailto link

Se all info